Politika

„Neznalica koji je išao brutalno“ Novaković Bursać smatra da su Helezu servirane laži o vojnim kampovima

U Federaciji BiH vlada masovna antiruska histerija na koju je Republika Srpska morala da reaguje, budući da u Srpskoj ne postoje nikakvi "kampovi".

Snjezana Bursac Novakovic
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na to je ukazala delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Naravno da je na tu histeriju reagovala Republika Srpska, i prema Ustavu, ali i prema univerzalnom smislu pravde, koji je na našoj strani –  izjavila je Bursaćeva za RTRS, komentarišući tvrdnje ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza “da se kod Rogatice obučavaju rusko-srpske paravojne formacije”.

Bursaćeva smatra da je Helez neznalica, koji je išao brutalno, ali u dobroj medijskoj pripremi.

-Nije svejedno kada nešto iznosi ministar odbrane, a njemu je to servirano da izjavi nešto bombastično, očekujući reakcije, prije svega, međunarodnog faktora. Vijesti se brzo plasiraju, traju kratko, ali mogu da posluže kao upaljač za neke ciljeve – rekla je Bursaćeva.

Ona je ukazala da je činjenica da je Obavještajno-bezbjednosna agencija demantovala ministra odbrane – najbolji primjer na šta se svela BiH.

Nikome na svijetu na bi palo na pamet da plasira ovakve stvari. Zna se dobro da ne postoje nikakvi kampovi, ali je postalo potpuno ogoljeno šta je bio pokušaj – navela je Bursaćeva.

Pročitajte još

Rovovska borba

Govoreći o imenovanju Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, Bursaćeva je navela da je sjednica Predsjedništva BiH bez potrebe trajala pet časova. Ona je ukazala da postoji neka vrsta rovovske borbe kada je na redu imenovanje na poziciju za koju bošnjačka strana smatra da je njihova.

-Pod pritiskom argumenata, nakon nekoliko časova sjednice i nekoliko pauza – donijeta je odluka. Mnogo je nelogičnosti u procedurama. Borba je, ali sve vam je tako u Sarajevu – rekla je Snježana Novaković Bursać.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije