Hronika

"Ništa lijepo poslije tebe, brate, neće ni doći" Potresne riječi sestre ubijenog mladića u Mladenovcu tri mjeseca nakon masakra

Tri je mjeseca prošlo od nezapamćenog masakra u Mladenovcu koji je Srbiju zavio u crno. Porodice ubijenih pate i u bolu i tuzi se i dalje opraštaju od svojih najmilijih.

Mladenovac, ubistva
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Na društvenim mrežama su se pojavila potresna poruka Zorice Panić, majke Milana (22) i Kristine Panić (19), koje je usmrtio Uroš Blažić, zajedno sa još sedmoro ljudi u Duboni i Malom Orašju.

– Tri mjeseca otkako je monstrum uzeo moj ponos, moje duše, moju sreću. Ministarstvo unutrašnjih poslova, nemojte da zaboravite da ubice moraju biti kažnjene – napisala je na Fejsbuku Zorica Panić.Pored nje, na mrežama se oglasila i sestra ubijenog Dalibora Todorića (25) iz Dubone.

– Tri mjeseca i ništa lijepo poslije tebe, brate, nije došlo. Ništa neće ni doći. Otišla je sva ljepota, ljubav i toplina. Otišlo je sve sa tobom. Sve je prazno. Sad je samo prisutna tuga i tišina – stoji u njenoj objavi.

Pročitajte još

Podsjećamo, Blažić je krvavi pir započeo u selu Malo Orašje. Tamo se oko 23 časa nalazila grupa mladih koji su sjedili oko logorske vatre na pikniku. On je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja ubio Marka M. (18), Aleksandra M. (18), N.M. (15), Lazara M. (20), Nemanju S. (21) i Petra M. (20) koji je kasnije podlegao povredama.

Blažić je nakon pucnjave u Malom Orašju sjeo u automobil i krenuo u selu Dubona koje se nalazi desetak kilometra južno od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana (22), njegovu sestru Kristinu P. (19) i njihovog prijatelja Dalibora T. (25), piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu