Hronika

Ocu ubice iz Mladenovca produžen pritvor: Uroš je bez mnogo razmišljanja usmrtio osam ljudi i njihove porodice zavio u crno

Na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio pritvor za još 30 dana R.B. (54) ocu Uroša B, koji je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Uroš Blažić i mapa kretanja
FOTO: MILAN ILIĆ, GOOGLE MAPS/RINGIER

Pritvor mu produžen zbog sumnje da će ometati postupak uticanjem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

R.B. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog djela.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Pročitajte još

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

Uroš B. se sumnjiči da je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, a dok je bježao od policije prvo je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi prijeteći mu bombom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije