Hronika

Požar u vikendici Uroša Blažića: Roditelji je namijenili sinu za korištenje, on tu skrivao arsenal oružja

Vikend kuća u Šepšinu,u  kojoj je sinoć izbio požar, u vlasništvu je oca Uroša Blažića, osumnjičenog za masakr u Mladenovcu. Kako se saznaje, u pitanju je vikendica u kojoj je nakon hapšenja Blažića zaplijenjen arsenal oružja.

Pucnjava u Mladenovcu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE, EPA/ANDREJ ČUKIĆ / RINGIER/COMBO

Majka Uroša Blažića je obilazila tu kuću i hranila kučiće. Tamo niko ne živi, jedno vrijeme je živio Uroš Blažić – rekao je izvor Blica.

Vatrogasci su odmah izašli na teren i ugasili požar. Nema povrijeđenih. Vatra je izbila sinoć oko 1.30 iza ponoći.

Nije poznato kako je došlo do požara. Vikendica je u vlasništvu Radiše Blažića, oca osumnjičenog za masakr, koji je takođe uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Ova kuća se nalazi na teritoriji Šepšina, u naselju Varovnice.

Podsjetimo, u vikendici koju je koristio ubica pronađena je veća količina oružja i municije i sve je to zaplijenjeno 5. maja, nakon hapšenja Blažića.

Policija je tada satima pretresala ovu kuću. Kako se saznaje, ovu vikendicu su roditelji Uroša Blažića namjenili sinu za korištenje, a on je u njoj živio uoči masakra, piše Blic.

Pročitajte još

Devet žrtava masakra

Svoj krvavi pir koji se dogodio 4. maja Blažić je započeo u selu Malo Orašje koje pripada smederevskoj opštini. Tamo se oko 23 časa nalazila grupa mladih koji su sjedili oko logorske vatre na pikniku. On je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja ubio Marka M. (18), Aleksandra M. (18), N.M. (15), Lazara M. (20), Nemanju S. (21) i Petra M. (20) koji je kasnije podlegao povredama.

Blažić je nakon pucnjave u Malom Orašju sjeo u automobil i krenuo u selu Dubona koje se nalazi desetak kilometra južno od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana (22), njegovu sestru Kristinu P. (19) i njihovog prijatelja Dalibora T. (25).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije