Politika

"Čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga" Cvijanovićeva poručila da je Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti Zapadnom Balkanu

 Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je odavno već jasno da je Aljbin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, te da je on čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga.

željka cvijanović srpski član predsjedništva bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

  Jasno je da brutalnim terorom nad kosovskometohijskim Srbima, Kurti mjesecima nastoji izazvati sukob, kako bi obesmislio dijalog i izbjegao sprovođenje potpisanih sporazuma – rekla je Cvijanovićeva.

Umjesto Zajednice srpskih opština, ukazala je ona, Srbi su od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djecu koja obilježavaju pravoslavne praznike.

Pročitajte još

Srpski član Predsjedništva BiH je ocijenila da je neograničeno licemjerje pojedinih zapadnih zemalja koje mjesecima prećutno, a neki čak i otvoreno odobravaju Kurtijev teror nad Srbima, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva BiH.

– Puna podrška našim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini u njihovoj odlučnoj namjeri da, uprkos teroru privremenih prištinskih institucija, opstanu na svojim vijekovnim ognjištima. Podrška rukovodstvu Srbije i njihovim nadljudskim naporima da odgovornom politikom sačuvaju vitalne nacionalne i državne interese Srbije, a prvenstveno naš narod na Kosovu i Metohiji – poručila je Cvijanovićeva povodom najnovijih dešavanja na Kosmetu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije