Politika

"On ne brani Srpsku, već svoje milijarde" Trivićeva o suđenju Dodiku

Proces protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH je njegova lična stvar i kakva god da bude presuda, ona je lično njegova i ne treba je vezivati za Republiku Srpsku.

jelena trivić narodni front
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je izjavila predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, navodeći da je Dodik “većinski scenarista i režiser onoga što mu se sada dešava”.

Gostujući u programu BN televizije, Trivićeva je, između ostalog, istakla da su Srbi pred Sudom BiH dobili “godine i godine zatvora” i niko nije došao da ih brani.

Republika Srpska im nije pružala pomoć. Za njima se niko nije okrenuo, a oni su stvarali Republiku. Sad se pred Sudom BiH našao Milorad Dodik koji nema veze sa stvaranjem Srpske, jer znam gdje je bio u ratu. Sad mi treba da skočimo i da ga branimo, a znamo da on tu brani svoje milijarde. On ne brani ni čast, ni vlast, ni institucije, ni imovinu – rekla je Trivićeva.

Ona dodaje da sudbinu Srpske ne treba vezivati za suđenje Dodiku jer će Srpska, kako je rekla, postojati sve dok postoje ljudi koji u njoj žive.

Dodikov budžet je veći od budžeta svih predsjednika država iz regiona, a to nam govori samo jedno. Previše se osilio i mislim da će mu to sve izaći na nos. To je šamar u lice narodu i to pokazuje ko je on. On je čovjek bez skrupula i bez ikakvog osjećaja za stvarnost – rekla je Trivićeva.

Pročitajte još

Predsjednica Narodnog fronta smatra da se Srpska ni u čemu ne može porediti sa Srbijom, pa se tako ne mogu porediti ni politike i djelovanje dvojice predsjednika.

– Predsjednik Vučić u prvi plan stavlja život građana. Njemu su važni mir i stabilnost, a to privlači investitore u Srbiju. Mir i sigurnost su pretpostavke ekonomskog razvoja jer ako imate nestabilnost, onda najbolje ekonomsko rješenje ne pije vode. Tada nemate okvir u kojem ga provodite, nemate tu sliku, odnosno ram. To bi vam bilo kao da kažete slikaru da naslika najljepšu sliku, a niste mu obezbijedili ram – istakla je Trivićeva.

Poručila je da će na predstojećim izborima u Srbiji podržati listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, jer je ta politika, kako je navela, politika mira i stabilnosti, dobra za narod u Republici Srpskoj, ali i čitav region.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije