Magazin

Oni su uvijek u pravu: Tri horoskopska znaka koja iz svih svađa izađu kao pobjednici

Bilo da se svađamo sa supružnikom, najboljim prijateljem ili djetetom, čini se da neki od nas nikada ne pobjeđuju u svađi.

horoskop
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ponekad nas naša strast prema cilju jednostavno čini previše emotivnim, gurajući svu logiku i jasnoću pod tepih. Drugi put se samo suočavamo s nekim ko uvijek dođe spreman i neće odustati dok ne istjera svoje.

Kao i sve, ko pobjeđuje, a ko gubi možda ima neke veze s našim horoskopskim znakom, pa evo pregleda na znakova koji će najvjerovatnije uvijek uspjeti da izdominiraju raspravom, čisto da biste znali kako da krenete pripremljeni u sljedeću debatu.

Jarac, apsolutna dominacija

Niko nije miran, hladan i sabran tokom sukoba kao Jarac. Legendarna Doli Parton je čak pretvorila Jarčevu sposobnost da uvijek bude na vrhu u meme.

– Ja, nakon što sam pobijedila u svađi – napisala je ona na svojoj fotografiji. Jedan od najboljih načina da pobijedite u svađi jeste to da uđete u nju sa jasnim, logičnim mislima.

Da li je potrebno doktorirati u onome što pokušavate da dokažete? Naravno da ne, ali Jarčevi se ne plaše da idu korak dalje i istraže krajnje granice – i svoje i osobe s kojom sukobljavaju mišljenja.

Pod vladavinom discipline planete Saturn, naše “rogate kozice” znaju kako da iskoriste ograničenja u svoju korist, uvijek pomjerajući granice bez prekoračenja ograničenja. Kada se borite protiv legendarnog naučnika Jarca, pobrinite se da dođete s bilješkama ili nećete imati šanse.

Pročitajte još

Škorpija, manipulacioni strateg

Poznavati Škorpiju znači primiti duboku ljubav, a ostati blisko upoznat sa Škorpijom znači osjećati duboko zastrašivanje. Ali nije njihova zagonetna priroda ono zbog čega Škorpioni pobjeđuju, već njihova sposobnost da uvijek ostanu pod svojom kontrolom.

Ključ ubjeđivanja je da se ne zanosite emocijama dok pokušavate da dokažete svoj stav. Iako je Škorpija vodeni znak, a osjećanja su im veoma bitna, oni nisu voljni da spuste gard ni prema kome.

Pod upravom planete ratnika Marsa, naši tajnoviti Škorpioni se bave strategijom. Neki bi ovo mogli nazvati manipulacijom, ali oni znaju kod koga to može da prođe.

Djevica, analitična prije svega

Tanka je linija između toga da uvijek pobjeđujete u raspravi i da uvijek morate biti u pravu, a Djevica često ide vješto po toj liniji. Ipak, i pored toga, one zaslužuju mjesto na ovoj listi i to isključivo zato što kad Djevice misle da su u pravu, obično i jesu u pravu.

Pod vladavinom Merkura, planete komunikacije, tehničkih vještina i stalne fleksibilnosti, Djevice znaju kako da se natjeraju da funkcionišu u svakoj situaciji. Njihova super moć ide svojim tokom mimo njih, piše Magazin Novosti.

Djevice uvijek pokušavaju da riješe problem, tako da nikada ne započinju svađu samo da bi se upustile u nju (poput Ovna). Djevice razmišljaju brzo i uvijek pažljivo razmatraju sve detalje prije nego što krenu naprijed.

Iako je teško priznati poraz (naročito za tvrdoglavog Bika), nikada ne žalite zbog toga što ćete krenuti baš njihovim, djevičanskim putem.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije