Magazin

Počinju da gube svoje svojstvo: Trik uz pomoć kojeg ćete otkriti da li je vrijeme da zamijenite svoj jastuk

Ako se iz noći u noć budite iscrpljeni sa bolnim vratom, možda vam novi jastuk. Mnogi misle da je jednom kupljen jastuk trajno rješenje, ali postoji rok u kome oni postaju neudobni i počinju da gube svoje svojstvo.

Počinju da gube svoje svojstvo: Trik uz pomoć kojeg ćete otkriti da li je vrijeme da zamijenite svoj jastuk
FOTO: DROBOTDEAN/FREEPIK

Koliko dugo traju jastuci

Smatra se da jastuci traju u prosjeku oko dvije godine. Međutim, rok trajanja jastuka zavisi od nekoliko faktora. Na primjer, jastuk na kome spavate svake noći će vjerovatno morati da se zamijeni prije nego jastuk koji se rijeđe koristi.

Vrsta punjenja koja se koristi u jastuku takođe igra značajnu ulogu. Jastuci punjeni vlaknima imaju tendenciju da se brzo izravnaju, dok oni sa punjenjem poput gela mogu zadržati svoj oblik i podršku tokom dužeg perioda, piše Novosti Magazin.

Pročitajte još

Znaci da vam treba novi jastuk

Iako postoje očigledni znaci da vam je potreban novi jastuk (neudobnost ili izgubljen oblik), neće svi jastuci koje treba zamijeniti izgledati istrošeno. Jedan od znakova da je vrijeme da zamijenite jastuke je kada se više ne vraćaju u prvobitni oblik kada ga presavijete na pola. Ovo ukazuje da je jastuk tokom vremena nakupio težinu od kožnih ulja, znoja i drugih ostataka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije