Banjaluka

PORUKA IZ SDS Političare kazniti isto kao i hiljade građana koji se nisu pridržavali mjera

Zdravlje djece i poštovanje mjera zaštite u školama i na svim drugim mjestima ne mogu biti „stvar odgovornosti pojedinca“, kako je to izjavio ministar zdravlja Alen Šeranić, nego moraju biti predmeti sankcija koje izriču nadležne službe, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

PORUKA IZ SDS Političare kazniti isto kao i hiljade građana koji se nisu pridržavali mjera
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Kažu da “malokrvna reakcija” ministra na slučajeve nepoštovanja mjere zaštite do kojih je došlo prilikom zloupotrebe djece u svrhu političke promocije u Banjaluci, a i drugim lokalnim zajednicama, budi malo nade da će republičke institucije istrajati na poštovanju mjera koje su same donijele.

Izostanak javne osude i sankcija u ovim slučajevima, navode u GO SDS Banjaluka, treba tražiti u činjenici da su organizatori ovih događaja funkcioneri vladajućih stranaka.

– Političari bi trebali biti sankcionisani na isti način kako je kažnjeno hiljade građana Srpske koji se nisu pridržavali mera za borbu protiv korone- smatraju u GO SDS Banjaluka.

Pročitajte još

Prema njihovom mišljenju bi se povodom učestalih slučajeva izlaganja djece zdravstvenom riziku od strane političara u Banjaluci morao oglasiti i Gradski štab za krizne situacije.

– U proteklim danima članovi vladajućih partija u Banjaluci su dobijali stranačke direktive u kojima se zahtijevalo prisustvo njih i njihove djece na otvaranju igrališta i stranačkoj podjeli školskog materijala- kažu u GO SDS Banjaluka.

Upozoravaju da će se ovakve stvari ponavljati, ukoliko izostane energična reakcija institucija i ističu da zdravlje djece mora biti iznad interesa bilo koje stranke ili pojedinca.