Kultura

POVRATAK BENDA OASIS? Fanovi misle da su braća zakopala ratne sjekire, poznato i zašto godinama nisu pričali

Otkako se Oasis raspao 2009. godine, obožavaoci hit britpop benda su željeli da ponovno okupljanje i novi album popularne grupe.

Oasis
FOTO: ROLF VENNENBERND/EPA

Iako se tokom godina šuškalo o povratku, braća Noel i Lijam Galager, koji su u svađi godinama i ne pričaju jedan sa drugim, brzo su stopirali sve glasine o ponovnoj saradnji.

Međutim, po prvi put u 15 godina, muzičari su dali najveći nagovještaj do sada da povratak benda Oasis nije daleki san.

Kriptična poruka na društvenim mrežama

Na zvaničnoj stranici benda na mreži Iks, postavljen je tajnoviti video seoske kuće bez dodatnog objašnjenja.

Mnogi korisnici su istakli da imanje liči na Somils Studios u Kornvalu, gdje je Oasis snimio debi album “Definitely Maybe”.

Nekoliko sati kasnije pojavio se analogni video sa logom benda.

Ovo je izazvalo nadu da su Lijam i Noel konačno zakopali ratne sjekire i da snimaju novi album, dok su drugi mišljenja da je ovo samo najava ponovnog izdanja “Definitely Maybe” povodom obilježavanja 30 godina od objave legendarnog albuma.

Takođe su spekulisali da li bi ponovno izdanje moglo da sadrži prethodno odbačene numere , a samim tim i novu muziku.

Noel (56) je ranije rekao da će neobjavljena muzika ove grupe biti dostupna javnosti u čast 30 godina njihovog debitantskog albuma.

Pjevač je ipak nažalost odbacio glasine o ponovnom okupljanju: “Neće biti turneje, nećemo se vratiti da ih sviramo zajedno.”

Svađa koja traje godinama

Bend se razišao 2009. godine kada je Noel želio da započne solo karijeru nakon što se konstantno svađao sa bratom od osnivanja njihovog benda 1991. godine.

Navodi sugerišu da su se braća mučila da sarađuju svih 18 godina koliko su zajedno bili u Oasis.

Nekoliko incidenata se dogodilo dok su radili zajedno, uključujući Lijama koji je doveo u pitanje očinstvo Noelove kćerke, što je dovelo do fizičkog obračuna, i još jednog incidenta koji je doveo do toga da je Noel udario Lijama palicom za kriket.

Petnaest godina od njihovog razlaza, braća još uvijek ne razgovaraju i još uvijek koriste prilike da javno napadnu jedno na drugo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu