Politika

SNSD PRIPREMIO ŽALBU Vulić: Ako Sud BiH ne poništi odluku CIK-a mi ćemo pokazati ko smo

Član Predsjedništva SNSD Sanja Vulić rekla je da je Pravni tim te stranke sačinio žalbu na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici.

SNSD PRIPREMIO ŽALBU Vulić: Ako Sud BiH ne poništi odluku CIK-a mi ćemo pokazati ko smo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ona je istakla da vjeruje da će pravnici u Apelacionom odjeljenju Suda BiH biti nepristrasni i donijeti drugačiju odluku.

– Ako se desi da prihvate političku i bespravnu odluku CIK-a koji je, kako je svima poznato, nezakonito imenovan, mi ćemo pokazati ko smo – poručila je Vulićeva gostujući na ATV.

Ona je podsjetila da je kandidat SNSD za gradonačelnika Boris Jerinić na proteklim izborima u Doboju, koji su protekli u skladu sa zakonom, bio u znatno većoj prednosti u odnosu na Srđana Todorovića iz Socijalističke partije (SP).

– Sva opozicija, ukoliko se okupi oko njega na budućim izborima, jeste na nivou statističke greške u odnosu na SNSD u Doboju, jer smo mi moćni i ponovo ćemo pobijediti – rekla je Vulićeva.

Pročitajte još

Ona je pozvala lidera Socijalističke partije Petra Đokića da se izjasni da li je i dalje koalicioni partner SNSD-a.

– Neka kaže da li stoji iza svog kadra u Doboju. Ako je na nivou republičkih institucija u vlasti, a u Doboju ruši SNSD, onda tu nešto ne štima – ocijenila je Vulićeva.

Ona je dodala da Đokić, ako krije da je sjeo za pregovarački sto sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem, treba da bude “Džek” i kaže da li je završio kada je riječ o dugogodišnjoj koaliciji sa SNSD-om.

– Srđan Todorović nema šanse na izborima u Doboju u odnosu na Borisa Jerinića i u to će se i sam uvjeriti – naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da se lider SDS-a Mirko Šarović u vezi sa poništavanjem izbora u Doboju sveti bivšem članu te stranke Obrenu Petroviću koji je shvatio da uz SNSD može taj grad povesti putem razvoja i prosperiteta.

Vulićeva je dodala da SDS na političkoj sceni opstaje na krilima stranaca i podrške političkog Sarajeva.

Ona je rekla i da je odluka da se ponište rezultati izbora u Srebrenici apsolutno protiv Srba, te da će “srpski” članovi CIK-a ostati zapamćeni kao izdajnici srpskog naroda.

Prihvati notifikacije