Politika

"Srbi nemaju osnova da vjeruju u međunarodnu pravdu" Tegeltija o presudi Ratku Mladiću u Hagu

Srbi nemaju osnova da vjeruju u međunarodnu pravdu ni po jednom osnovu, izjavio je savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH za pravna pitanja Milan Tegeltija povodom presude Žalbenog vijeća u Hagu kojom je general Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor.

"Srbi nemaju osnova da vjeruju u međunarodnu pravdu" Tegeltija o presudi Ratku Mladiću u Hagu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Srpski sud o generalu Ratku Mladiću davno je izrečen, te postao pravosnažan i nepromjenjiv, a taj sud je svakom Srbinu, poslije Božijeg, onaj najvažniji – rekao je Tegeltija za Srnu.

On je dodao da suprotno mišljenje predsjedavajuće Žalbenog vijeća Priske Matimbe Nijambe ne mijenja presudu, ali da za istoriju znači nešto ogromno.

– Niko ne može reći da je ova presuda jedinstven civilizacijski stav i svako sutra može da kaže legitimno: Da, slažem se sa suprotnim mišljenjem sudije Nijambe – istakao je Tegeltija.

Pročitajte još

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Nijambe, koja je po svakoj tački imala pozitiva mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

Prihvati notifikacije