Društvo

M:tel obilježio krsnu slavu kompanije (FOTO)

Poštujući tradiciju, kulturu i vrijednosti svog naroda, kompanija m:tel je i ove godine, 2. avgusta, proslavila krsnu slavu kompanije, Svetog proroka Iliju.

M:tel obilježio krsnu slavu kompanije (FOTO)
FOTO: M:TEL

U manastiru Osovica, opština Srbac, ovim povodom okupili su se najbliži saradnici i prijatelji kompanije, a svojim prisustvom svečanost su uveličali i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, te direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović.

FOTO: M:TEL
FOTO: M:TEL

Kao domaćin krsne slave, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan izrazila je zadovoljstvo što je i ove godine proslava ovako važnog dana upriličena u prelijepom manastirskom ambijentu, ovoga puta manastira Osovica.

– Sveti Ilija je bila tradicionalna slava ove kompanije osnovane u ratno vreme da bi se prije 13 godina prekinulo sa obilježavanjem. Novo rukovodstvo Telekoma Srpske obnovilo je tradiciju obilježavanja Sv. Ilije i odlučilo da svake godine to bude u drugom manastiru, kao i da se sredstva namijenjena proslavi doniraju manastiru. Razlog zašto smo odabrali baš ovaj manastir je jedna lijepa inicijativa koja je u meni izazvala divljenje, a to je inicijativa za podizanje spomenika ženama, majkama, suprugama, kćerima i sestrama i njihovom žrtvovanju za državu i porodicu, jer one i jesu bile stub društva svih ovih godina. Mi želimo da odamo počast ovom djelu i sa svojim skromnim darom pomognemo u realizaciji ove prelijepe inicijative – u svom govoru istakla je generalni direktor kompanije m:tel, Jelena Trivan.

FOTO: M:TEL
FOTO: M:TEL

Starješina ovog manastira, iguman Teofil, izrazio je zahvalnost na odabiru manastira Osovica i donaciji, te čestitao slavu svim zaposlenima kompanije m:tel.

Nakon osveštanja slavskog kolača u manastirskoj crkvi, upriličen je i slavski ručak u manastirskom kompleksu. Jelena Trivan je ovom prilikom igumanu manastira Osovica uručila donaciju kompanije m:tel, za izgradnju spomenika majkama, čija izrada je u toku. Po riječima igumana Teofila, ovaj spomenik treba da pošalje snažnu poruku da je porodica najsvjetliji i najvažniji izvor svakog dobra.

FOTO: M:TEL
FOTO: M:TEL

Poštovanje krsne slave, odnosno običaja i neprolaznih vrijednosti koje vijekovima žive u našem narodu, predstavlja poštovanje naše istorije, porodice i prijateljstava. Sve je to kompanija m:tel utkala u svoj korporativni identitet, živeći na principima njegovanja tradicije.      

Čestitku povodom obilježavanja slave rukovodstvu i zaposlenima kompanije m:tel uputio je i predsjednik RS Milorad Dodik.

F.T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu