Politika

Stevandić poručio da je mir krajnji interes Srpske: Kriza u BiH počela zbog nepoštovanja rezolucija Savjeta bezbjednosti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je kriza u BiH počela zbog nepoštovanja rezolucija Savjeta bezbjednosti i istakao da je mir krajnji interes Srpske, a odbrana njenih prava obaveza.

Nenad Stevandić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Stevandić je rekao da je Srpska odavno upozoravala da se moraju poštovati rezolucije Savjeta bezbjednosti i da se ne može djelovati mimo njih.

– Upravo je djelovanje mimo rezolucije Savjeta bezbjednosti, a koja nije potvrdila Kristijana Šmita za visokog predstavnika počela kriza u BiH i ona se širi zahvaljujući onima koji ne poštuju rezolucije tog savjeta – rekao je Stevandić.

Pročitajte još

Stevandić je istakao da će ih Republika Srpska i dalje poštovati i insistirati na miru.

– Mir je naš krajnji interes, a odbrana naših prava – obaveza – zaključio je Stevandić.

Portparol stalne misije Rusije pri UN Fjodor Stržižovski rekao je da je Rusija juče u Savjetu bezbjednosti UN pokrenula pitanje opasne situacije oko Ustavnog suda BiH.

Stržižovski je naveo da je donošenje odluka u Ustavnom sudu BiH bez učešća Srba ili bilo kojeg drugog državotvornog naroda BiH put koji vodi ka uništavanju dejtonske strukture i, što je posebno opasno, ka potencijalnom sukobu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije