Politika

Stevandić pozvao na sabornost “Borba sa OHR je velika i dugotrajna”

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, govoreći na početku posebne sjednice parlamenta gdje jedina tačka dnevnog reda Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, rekao je da je “borba sa OHR velika i dugotrajna”.

nenad stevandić predsjednik narodne skupštine republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Legalitet tzv. visokog predstavnika ne priznajemo, jer nije izabran u Savjetu bezbjednosti, rekao je Stevandić.

Pročitajte još

– Odluke nelegalnog visokog predstavnika nije normalno da objavljujemo u Službenom glasniku. Borba neće prestati, a Narodna skupština je dužna da u skladu s tim donese određene odluke – istakao je Stevandić.

Podsjetio je na odluke Venecijanske komisije i brojne druge međunarodne akte koji, kako je rekao, idu u prilog namjeri Narodne skupštine da se odluke nelegalnog visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku Republike Srpske.

– Ako bi tumačili čak i određene odluke Ustavnog suda BiH, visoki predstavnik bi ponovo bio nelegitiman. Današnja sjednica ima veliku saglasnost i šaljem maslinovu grančicu svim poslaničkim klubovima da imamo sabornost po ovom pitanju. Danas pokazujemo da igramo i bijelim figurama, a da ne igramo samo iznuđene poteze – poručio je Stevandić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije