Politika

Stevandić vjernicima čestitao Vaskrs "Želim da praznik svijetlog Vaskrsenja Hristovog proslavite u zdravlju, miru i radosti"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj, sa željom da praznik nad praznicima proslave okupljeni oko stubova Crkve i porodičnih vrijednosti.

nenad stevandic predsjednik narodne skupstine rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Stevandić je Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista čestitao i svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom.

– U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u lično ime, čestitam vam praznik nad praznicima. Želim da praznik svijetlog Vaskrsenja Hristovog proslavite u zdravlju, miru i radosti, okupljeni oko stubova Crkve i porodičnih vrijednosti, pozdravljam vas sve sveradosnim pozdravom: “Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse – naveo je Stevandić u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva proslaviće u nedjelju, 16. aprila, najveći hrišćanski praznik – Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije