Digitalna Srpska

"TO NIJE DOBRA IDEJA" Epl izdao važno upozorenje za korisnike koji pune svoj Ajfon uređaj tokom noći

Epl je nedavno izdao važno upozorenje za sve vlasnike Ajfon uređaja. 

Čovjek drži u ruci Ajfon
FOTO: BALKAN TECH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Uprkos tome što je punjenje telefona preko noći praksa mnogih, kompanija je istakla nekoliko ključnih razloga zašto bi to moglo biti rizično. Ovo upozorenje dolazi u trenutku kada se tehnologija sve više integriše u svakodnevni život, a sigurnost uređaja postaje prioritet.

Epl nije savjetovao da se u potpunosti izbjegava punjenje preko noći, već je naglasio važnost punjenja u sigurnom okruženju, posebno onom koje sprečava pregrevanje uređaja. U dokumentu “Važne informacije o bezbednosti za Ajfon”, dostupnom na Eplovoj veb stranici, navedeni su korisni savjeti i preporuke za bezbjedno korišćenje uređaja.

Jedan od saveta uključuje držanje Ajfona, kabla za punjenje, adaptera i bilo kojeg punjača, uključujući i bežične, na dobro provjetrenom mjestu. Ovo je ključno kako tokom upotrebe, tako i tokom punjenja uređaja. Takođe, preporučuje se izbegavanje produženog kontakta kože sa kablom za punjenje i priključkom kada su povezani sa izvorom napajanja.

Pročitajte još

Epl je posebno upozorio da se izbjegava spavanje ili sjedanje na kablu za punjenje ili priključku. Korisnici bi trebalo da koriste zdrav razum kako bi izbjegli situacije u kojima je koža u direktnom kontaktu sa uređajem ili njegovim punjačem tokom dužih perioda. Kompanija savjetuje da se ne spava na uređaju, adapteru ili bežičnom punjaču, niti da se ovi stavljaju pod jorgan, jastuk ili direktno ispod tijela kada su povezani na izvor napajanja.

Eplovo upozorenje je podržano i od strane vatrogasnih službi, jedan vatrogasac je na TikToku istakao opasnosti punjenja telefona preko noći, naglašavajući da spavanje tokom punjenja onemogućava korisnike da osjete početak požara, što može biti izuzetno opasno. “To nije dobra ideja”, rekao je on, prenosi Telegraf.

U ovom kontekstu, Eplove smjernice i savjeti nisu samo korisni, već mogu i spasiti živote. Bezbjednost treba da bude na prvom mjestu, pa je stoga važno da korisnici preduzmu sve neophodne mjere kako bi osigurali da njihovi uređaji ne predstavljaju rizik za njihovo zdravlje i bezbjednost.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije