Banjaluka

UPITNA PODRŠKA ZA EMISIJU OBVEZNICA Ilić: Zaduženje nepotrebno; Stanivuković: Potez većine političko samoubistvo

Odbornici su otišli na redovnu pauzu i glasanje o predloženim odluka tek slijedi, ali već sada je jasno da prijedlog gradonačelnik Draška Stanivuković za emisiju obveznica najvjerovatnije neće dobiti podršku odbornika većine u Skupštini.

UPITNA PODRŠKA ZA EMISIJU OBVEZNICA Ilić: Zaduženje nepotrebno; Stanivuković: Potez većine političko samoubistvo
FOTO: SINŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić i kadar SNSD je kazao da je diskusija o ovom pitanju najbolje pokazala kakav je stav skupštinske većine.

– Što se tiče zaduženja Grada emisijom obveznica, skupštinska većina smatra da je to bespotrebno, jer grad ima veliki suficit. Ovo su projekti koje treba uraditi i mi ćemo podržati njihovu realizaciju ali u ovih 17 miliona KM se mora naći mjesta i za njih – kazao je Ilić.

Pročitajte još

Rekao je da su planirane konsultacije prije samog izjašnjavanja.

– Većina šefova klubova je tražila da to bude na kraju ove sjednice i ja se nadam da će to biti danas  – kazao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, istakao je da se odbijanje zaduženja Grada i nerealizovanje projekata predstavlja “političko samoubistvo”.

– Oni ovim odbijanjem onemogućavaju realizovanje mnogobrojnih projekata koje sam ranije naveo. Pripremio sam sa svojim timom ove projekte i oni kažu da ne treba to, iako to zaduženje ima manje kamatne stope nego što je uzimao moj prethodnik. Ne želim da snosim odgovornost zbog toga što ovi projekti neće biti realizovani i to će građani saznati. Mi ćemo podijeliti letke od kuće do kuće da građani vide zašto je to skupštinska većina uradila. Imenovaću one koji nisu podržali ovaj plan, jer ne želim da snosim tu odgovornost, kada me građani upitaju zašto nisu dobili put iako im je Grad obećao  – naglasio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu