Društvo

“Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin” Igor Jurić o brutalnom ubistvu djevojčice iz Skoplja, istakao da je pokušao da stupi u KONTAKT SA MAJKOM ubijenog djeteta

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu rekao je da slučaj djevojčice Vanje Gorčevske iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra pronađena mrtva u blizini glavnog grada Severne Makedonije, podsjeća na slučaj njegove ubijene kćerke Tijane Jurić. Istakao je i da je u ovakvim situacijama brza i efikasna potraga više nego važna.

Igor Jurić
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA, MUP SEVERNE MAKEDONIJE / RINGIER

Devojčica Vanja iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra pronađena mrtva u blizini glavnog grada Severne Makedonije, nakon što su se u njenu potragu uključili čitav region i Interpol. Pored tijela djevojčice pronađeno je i tijelo muškarca starog 74 godine nadomak Velesa. Njegov nestanak prijavljen je pet dana prije Vanjinog. Kako je saopštilo Tužilaštvo.

Jurić kaže da je u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa majkom djevojčice.

– Pokušavao sam u nekoliko navrata da dođem prije svega u kontakt sa Vanjinom majkom i da sa njom razgovaram i da vidimo kako možemo da pružimo pomoć. Na žalost nisam uspio i sada mi je još i teže zbog toga – reka je Jurić, prenosi Blic.

Pročitajte još

Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin

– Bilo je naravno interesovanje makedonskih medija, prije svega njihova interesovanja su bila svedena na sistem koji smo mi nedavno uveli u našu zemlju vezan za brzu i efikasnu potragu i obaveštavanje javnosti u slučaju nestale djece i to je bilo to. Imao sam na žalost priliku da se informišem isključivo kao i velika većina građana naše zemlje putem medija – rekao je Jurić i dodao da Vanjin slučaj podsjeća na Tijanin.

On smatra da ima mnogo sličnosti i da je ono što je gotovo identično sa slučajem njegove kćerke je to da kada je u pitanju kriminalna otmica, a to je jedna statistika koja je potpuno neumoljiva.

– To je da životni vijek djeteta je uglavnom do četiri sata života i to se pokazalo u slučaju ove djevojčice, koliko sam mogao da zaključim da je ona vrlo brzo istog dana od momenta kada je oteta izgubila životTako je bilo i slučaju naše Tijane i zbog toga je zapravo ta brza i efikasna potraga više nego važna – rekao je Jurić za TV Nova.

U blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, dok je prema njihovim navodima odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

Pozivajući se na izvore iz istrage, osumnjičeni građevinski preduzetnik Ljupče Palevski naručilac ubistva, a da je V.M. priznao krivično djelo i detalje izvršenja, kao i da je osumnjičeni Lj.P. navodno pobegao u Tursku. Prema nepotvrđenim informacijama, u otmicu je umješan i član Vanjine uže porodice koji je učestvovao u iznudi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije