Svijet

(VIDEO) Ljupčov vozač ostaje iza rešetaka: Sudija odredio pritvor Dimkovskom, ništa se ne prepušta slučaju

Stefanu Dimkovskom, osumnjičenom da je pomagao Ljupču Palevskom-Palčo, koji ga je iz Beograda preko Bugarske prevozio u Tursku, poslije ubistva Vanje Gorčevski (Đorđevski) i Pančeta Žežovskog iz Velesa, produžen je pritvor.

Stefan Dimkovski i Ljupčo Palevski
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Sudija Krivičnog suda smatra da može pobjeći tokom istrage, ali i uticati na svjedoke i lica koja imaju saznanja.

Dimkovski je svjedočio pred sudijom nekoliko sati. I on i njegov advokat protivili su se toj mjeri.

Prije ulaska u sud, Dimkovski je rekao da se u ovom slučaju ne osjeća krivim.

Na pitanje da li bi ponovo vozio Palča kao i ranije, dodao je: „Odvezao sam ga u bolnicu”.

Dimkovski je vozio Palčo na relaciji Beograd-Bugarska-Turska, pa se vratio u Makedoniju. Uhapšen je na granici.

Podsjetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju kada je majka Vanje Gorčevski prijavila nestanak kćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla.

Makedonska policija tragala je skoro nedjelju dana, kada su pretraživani napušteni objekti i manastiri, korito rijeke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera.

Policija je u predgrađu Skoplja u nedjelju pronašla zakopano Vanjino tijelo, a nešto dalje kod Velesa i ubijenog frizera Pančea Žežovskog (74) čiji je auto ukraden i korišćen za otmicu tinejdžerke.

Veoma brzo saopšteno je da su tri osobe uhapšene, da je ubica i vođa Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, koji je označen kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje, a uhapšen je u Turskoj.

Pročitajte još

Policija je objavila i najšokantniju informaciju da je u zločin bio uključen i Vanjin otac koji je takođe uhapšen, pod optužbom da je otmičarima dao informacije o kretanju kćerke.

Inače, Ljupčo Palevski, lokalni ultradesničarki političar, je i, kako makedonski mediji pišu, bivši građevinski mogul, bivši predsjednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedjeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta i osnivač stranke Pravo.

Palevski je uhapšen po međunarodnoj potjernici za istragu krivičnih djela kidnapovanja i ubistva po nalogu javnog tužilaštva u Skoplju i gotovo je sigurno da će teško izaći iz zatvora.

Za svih pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske (14) Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana, piše Skopje1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije