Digitalna Srpska

Vozač će ga moći pitati šta god želi: Predstavljen prvi "pametni bicikl" sa Čet GPT integracijom (VIDEO)

Kako tehnologija vještačke inteligencije napreduje, implementacija AI sistema u sve sfere naših života postaje sve prisutnija.

Predstavljen novi "pametni bicikl"
FOTO: URTOPIA — THE SMARTEST E-BIKE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Urbana mobilnost jedno je od tih područja, a izraz “pametni bicikl” sada postaje stvarnost.

Čet GPT je četbot umjetne inteligencije koji odgovara na pitanja korisnika, generiše informacije, rješava zagonetke, piše programski kod i još mnogo toga.

Postoji tek od novembra prošle godine, ali čini se da je već svuda oko nas. Ljudi su dugo zamišljali budućnost u kojoj bi mogli komunicirati sa svojim vozilima, bila ona na dva ili četiri točka, i to je vrijeme došlo.

Mercedes je prva automobilska kompanija koja je najavila da će integrisati vrlo kontroverznog četbota u glasovnu kontrolu svojih automobila i već testira tu tehnologiju.

Pročitajte još

Urtopia slijedi njegove korake, postavši prva kompanija za e-bicikla koja je učinila isto sa svojim modelom Urtopia Iks Čet GPT.

Iako je riječ o mladoj kompaniji, koja je debitovala 2021., Urtopia se već proslavila u području e-bicikala sa električnim motorima koji se mogu pohvaliti vrhunskim karakteristikama kao što su otključavanje otiskom prsta, ugrađena GPS navigacija, zaštita od krađe i druge tehnologiju osmišljenu za povećanje sigurnosti vozača.

Sada, integracija Čet GPT na njihova e-bicikla transformisaće ih u pametna bicikla koja će podići iskustvo vožnje na potpuno novi nivo korištenja.

Nazvan “bicikl s umom”, Urtopia Iks Čet GPT moći će pružiti inteligentno i drugačije iskustvo, obećava Urtopia. Laički rečeno, Čet GPT će pomoći e-biciklima da osiguraju poboljšanu glasovnu interakciju sa vozačem.

Prethodno je Urtopia tehnologija glasovnog asistenta dopuštala samo osnovne interakcije kroz jednostavne naredbe. Integracija sa OpenAI četbotom otvoriće nove mogućnosti interakcije jer će vozač moći pitati bicikl šta god želi.

Na primjer, možda će željeti saznati kako promijeniti probušenu gumu, pitati za upute do određene lokacije ili zatražiti informacije o svojoj okolini i vremenskoj prognozi.

Štaviše, vozači takođe mogu zatražiti od bota da reprodukuje odabrane pjesme za reprodukciju preko ugrađenog zvučnika ili ga podstaći da započne razgovor o bilo kojoj ovozemaljskoj temi.

Nisu otkrivene informacije o tome kada Urtopia planira početi s prodajom e-bicikla s Čet GPT integracijom, ali je objavila video koji pokazuje tehnologiju koja se koristi na e-biciklu Kord, prenosi Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije