Društvo

Akcija "Niste sami, imate prijatelje" odvela predstavnike m:tel-a u posjetu manastiru Rmanj

Kompanija m:tel, nekoliko dana nakon potvrde da je i u ovoj godini najbolja mobilna mreža u BiH, pokazuje da finansijski rezultati odavno nisu jedino mjerilo uspjeha, jer biti veliki ne znači isključivo nizati pobjede na tržištu.

Akcija Niste sami, imate prijatelje
FOTO: M:TEL

Pokazatelj toga je još jedna u nizu donacija, kojom m:tel pomaže zajednicu u kojoj živi i posluje.

Ovaj put, generalna direktorka kompanije m:tel, gospođa Jelena Trivan, sa svojim saradnicima, je pred najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrs, obišla manastir Rmanj u Martin Brodu.

U ime kompanije m:tel, gospođa Trivan je uručila donaciju za potrebe dovršetka obnove i izgradnje manastira Rmanj te proslave jubileja 580 godina postojanja ovog manastira. Donacija je pristigla na molbu i poziv episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija. Manastir Rmanj, najzapadniji je manastir u Bosni i Hercegovini, više puta rušen i obnavljan, zadnji put 1944. godine na Veliki čevrtak, od strane njemačkih aviona.

Akcija Niste sami, imate prijatelje
FOTO: M:TEL
Akcije Niste sami, imate prijatelje
FOTO: M:TEL
Akcija Niste sami, imate prijatelje
FOTO: M:TEL

– Simbolično, na Veliki četvrtak, dan kada je ovaj manastir srušen do temelja, želim da pošaljem podršku i poručim sveštenstvu, ali i narodu ovog kraja, da nisu sami. Velika je pomoć, prije svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Željela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesem pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji. Mi jesmo ktitori i bićemo ktitori i priložnici manastira Rmanj, i pomagaćemo mu i dalje. Hoću da sveštenstvu u ovom kraju, kao i monasima i narodu koji ovdje živi, poručim da smo sa njima i da ma koliko im bilo teško, uvijek imaju osjećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni  – izjavila je ovom prilikom Jelena Trivan.

Predstavnici kompanije m:tel, zajedno sa generalnom direktorkom, su u sklopu akcije “Niste sami, imate prijatelje”, obišli i povratnike koji žive u okolnim selima, kojima su uručili pakete hrane i proizvoda za higijenu.

Putem akcije „Niste sami, imate prijatelje“, m:tel je nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje. U prethodnoj godini, u sklopu ove akcije, pomognute su brojne povratničke zajednice u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Odžaku, Bihaću i mnogim drugim mjestima, a niz donacija m:tela, kojima pomažu društvo, se nastavlja i u 2023. godini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije