Svijet

Američki tužilac demantuje bivšeg predsjednika “Trampove tvrdnje da je FBI bio ovlašćen da ga ubije tokom pretresa lažne”

Američki državni tužilac Merik Garland je danas ocijenio tvrdnje bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa da je FBI bio ovlašćen da ga ubije tokom pretresa njegovog kluba na Floridi 2022. godine "lažnim" i "izuzetno opasnim".

Donald Tramp
FOTO: MIKE SEGAR / POOL/EPA

Garland je rekao novinarima da Tramp i neki od njegovih saveznika misle na “standardni operativni plan” koji ograničava agente kada mogu da koriste smrtonosnu silu dok izvršavaju naloge za pretres, prenio je Rojters.

Pročitajte još

FBI je pretražio Trampovo odmaralište Mar-a-Lago u avgustu 2022. da bi pronašao povjerljivi materijal koji je on zadržao nakon što je napustio funkciju.

Agenti su pronašli gomilu zapisa koji su doveli do jednog od četiri krivična postupka sa kojima se Tramp trenutno suočava.  

Uoči pretresa, FBI je sačinio saopštenje, koje je objavljeno ove nedjelje, da je ovlastio policiju da koristi smrtonosnu silu samo ako je službenik ili druga osoba pod neposrednom prijetnjom.

Bivši predsjednik SAD nije bio prisutan kada je pretres izvršen, navela je agencija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu