back button
reload

Zabava

Hrana ključna za naše zdravlje: Tri zelene namirnice koje donose bolju koncentraciju

Hrana je ključna za regulaciju nivoa raspoloženja i energije u našem organizmu.

Hrana ključna za naše zdravlje: Tri zelene namirnice koje donose bolju koncentraciju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na taj način utiče direktno na koncetraciju i ima moć da utiče na bistrinu uma i pamćenje, pa se iz tog razloga preporučuje konzumiranje ovih namirnica u što većim količinama.

Donosimo vam tri zelene namirnice, čijim konzumiranjem ćete ojačati svoju koncetraciju.

Zeleno lisnato povrće preporučuje se da se konzumira za bolju koncentraciju, a sadrži i folnu kiselinu koja poboljšava bistrinu uma…

Avokado

Svaki ljudski organ zavisi od dotoka krvi, posebno mozak i srce, zbog čega se preporučuje konzumacija avokada koji poboljšava protok krvi. Avokado je pun vlakana što pomaže ublažiti glad i doprinijeti istovremeno boljoj koncetraciji.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće je puno karotenoida i antioksidanasa, što povećava moć mozga i pomaže da ga zaštitimo. Isto tako je bogat i B vitaminom, koji dokazano pomaže boljem pamćenju, snazi mozga i zdravlju. Zeleno lisnato povrće preporučuje se da se konzumira za bolju koncentraciju, a sadrži i folnu kiselinu koja poboljšava bistrinu uma.

Zeleni čaj

U zelenom čaju nalaze se teanin koji povećava aktivnost alfa talasa, koji povećava nivo smirenosti i kofein koji vam pomaže pri koncentraciji i drži vas budnim. Teanin otpušta kofein sporije, a ta dva sastojka proizvode bolju sposobnost usmjeravanja pažnje i poboljšavaju preciznost i brzinu, piše Magazin Novosti.