Društvo

“Da se pohvalim kaznom i skinutim tablicama” Drama srpske porodice u Grčkoj na ljetovanju (FOTO)

Grčka je jedna od omiljenijih destinacija za srpske turiste svakog ljeta, međutim turisti sve su češće na udaru grčke policije zbog saobraćajnih propisa.

Grčka, put
FOTO: MILORAD MILANKOVIĆ / RINGIER

 Neprijatnu situaciju sa kojom se susrela dok je bila sa porodicom na LJetovanju, i ostala bez kola, objavila je u grupi “Live from Greece” Andrea Stojanović.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine u Grčkoj važe drugačiji saobraćajni propisi, a umjesto kazni, Grci su uveli rigoroznije mjere – oduzimanje tablica i vozačke dozvole i to na duži vremenski period.

Andrea Stojanović podjelila je iskustvo kroz koje je prošla njena porodica, a za sve je okrivila ženu kod koje su u Pefkohoriju iznajmili smještaj.

Ispovijest Srpkinje, Grčka
FOTO: FACEBOOK/LIVE FROM GREECE / SCREENSHOT

– Evo i ja da se pohvalim prvom kaznom i skinutim tablicama… Priča kreće tako što smo se vratili juče sa plaže oko 14 sati, a gazdarica, koja jedina na daljinski otvara i zatvara kapiju je legla da spava. Ja sam je probudila da mi otvori, a ona je počela da viče, svađa se itd. Nema veze, vraćamo se danas, isto vrijeme, isto sve, ona je naravno opet legla i da je ne bismo budili, da ne bude nervozna, suprug ostavlja auto ispred ulaza u kapiju, da ne bi nekome drugom smetao i da utjera odmah auto kad gospođa ustane… Kažemo liku preko kojeg smo smještaj našli da se dogovori sa njom da nam ostavlja ključ kad ona nije tu, na šta nam on odgovara da moramo da je razumijemo – navodi ona.- Dok mi tako nerazumni u smještaju čekamo da se ona digne, eto je, kuca na vrata poslije nekih dva sata. Izlazi suprug, ona mu objašnjava kako nas je kaznila milicija i skinula nam tablice. Hvala joj. Nećemo da se oštetimo za 20 evra, bar toliko piše da je kazna, nema veze što mora da ide do Kasandrije iz Pefkohorija po tablice, nadam se da će ih dobiti nazad, najviše mi je krivo pala ta neljubaznost – ističe razočarana Andrea Stojanović.

Pročitajte još

Ova djevojka ističe da je njoj i njenoj porodici u cijenu smeštaja uračunato i parking mjesto.

– Dakle mi smo ga platili, nismo ga dobili gratis. Sa naše strane je sve regularno, počevši od djece koju konstantno ućutkujem radi svačijeg mira, počevši od osnovne kulture koju nosim od kuće… Ovom liku smo se zahvalili na kazni, skinutim tablicama i apsolutnom razumijevanju sa njegove strane. Računaš naš je, staće na našu stranu, a zahvalili smo se i “ljubaznoj” gospođi koju mrzi da živi, da ne pričam o stiskanju dugmeta na daljinski… Izvinjavam se na dugom postu… Lijep pozdrav i samo pozitivno – zaključila je Andrea u svojoj objavi.

A srpski turisti kažu da im ovaj saobraćajni znak u Grčkoj zadaje najviše muka kada je parkiranje u pitanju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije