Sudbine

Aleksandar je preživio pravu dramu: Njegova kćerka je u Grčkoj nagazila na otrovnu ribu, ovo su posljedice

Vijest da je djevojčicu u poznatom grčkom ljetovalištu ubola otrovna riba dragon, uznemirila je mnoge kupače koji svoj odmor provode upravo na grčkoj obali. Majka djevojčice od 8, 5 godina preko fejsbuk grupe "Grčka info" obavijestila je javnost da je njena kćerka nagazila na opasnu ribu, koja pri ubodu ispušta otrove.

Dragon fiš
FOTO: BBC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Poznata je kao “dragon fiš”, riba zmaj, drakena, iliti “viverfiš”, a njen otrov je toliko jak da dovodi do paralize govora, a kod starijih srčanih bolesnika i do infarkta.

Aleksandar Tomić, otac djevojčice, uključio se u jutarnji program “Prve” TV iz Grčke i detaljno ispričao šta se tog dana dogodilo.

Pročitajte još

Kako je rekao, njegova kćerkica se sada osjeća dobro, a zahvaljujući spasiocu koji im je rekao da vrela voda izvlači otrov, ni agonija nije dugo trajala.

– Kćerkica je već sljedećeg dana bila dobro. Bili smo na plaži i kada je izlazila iz vode zgazila je u plićaku na tu ribu i počela je baš jako da vrišti od bola. Nisam znao šta se desilo, da li se posjekla, nije mi bilo jasno da toliko vrišti. Pogledao sam nogu i isprao sam vodom. Bio je jedan dečko, spasilac na plaži i rekao nam je da je to “dragon fiš” -rekao nam je da stavimo nogu u vruću vodu – kaže Aleksandar Tomić i dodaje:

– Čim smo stavili nogu u vruću vodu koju smo donijeli iz kafića njoj je bilo mnogo bolje. Ona je stvarno vrištala od bola, pričala da ne može da izdrži. Poslije vruće vode bilo je sve bolje i bolje. Zvali smo doktora, koji nam je rekao da što prije damo neki antialergetik i brufen. Njoj je već bilo bolje, manje ju je boljela noga. Doktor je rekao i da ga zovemo ako dobije gušenje, na svu sreću toga nije bilo – ispričao je Tomić.

On je istakao i da se ovakva situacija ne dešava tako često.

– Kako su rekli, dešava se jednom mjesečno. Ta riba postoji i u Jadranskom moru, svuda može da se desi… Čak i kod nas postoji neka otrovna riba. Mnogo lakše djeca podnose to, nego odrasli. Srčani bolesnici mogu i infarkt da dožive. Supruga je postavila objavu na grupi, da bi ljudi znali šta se radi u takvim situacijama. Vruća voda je najbitnija. Da se stavi flaša vode za svaki slučaj, pa će se ugrijati – kaže Aleksandar Tomić.

Da podsjetimo, majka djevojčice koju je ubola otrovna riba ostavila je post na fejsbuk grupi “Grčka info” u kome je navela da je njenu kćerkicu od 8,5 godina ujela riba poznata kao “dragon fiš”, prenosi Prva TV.

– Zgazilo je desnom nogom da ribu koja ima otrovne bodlje. Simptomi – veoma jak bol. Sreća da je bio spasilac tu, koji nam je savjetovao da nogu gdje je ubodno mjesto stavimo u toplu vodu, koja u toj situaciji umanjuje bol i umanjuje dejstvo otrova – napisala je majka ove djevojčice u nadi da će njihovo iskustvo nekome pomoći.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije