Politika

Dodik na osveštanju parohijskog hrama u Laktašima "Pokazano da Srbi okupljeni zajedno mogu da grade nove hramove" (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je parohijski Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Laktašima narodno zdanje i nešto što je moć i odraz naroda i njegove kulture.

Milorad Dodik, na slavi hrama u Laktašima
FOTO: SRNA

Veliki broj vjerujućeg naroda, koji se danas okupio na osveštanju parohijskog Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, pokazao je da Laktaši zaslužuju ovako monumentalan hram – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je istakao da je, zahvaljujući Njegovom preosveštenstvu episkopu banjalučkom Jefremu i sveštenstvu, pokazano da Srbi okupljeni zajedno mogu da grade nove hramove.

Gradnja Hrama Pokrova Presvete Bogorodice počela je 1992. godine, ali su je zaustavila ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije, pa je nastavljena 1997. godine kada je odlukom vladike Jefrema osveštana laktaška parohija.

Milorad Dodik, na slavi hrama u Laktašima
FOTO: SRNA

Veličanstveni hram u centru Laktaša izgrađen 2007. godine, jedan je od najvećih u širem okruženju i spada među najljepše pravoslavne svetinje izgrađene u novije vrijeme.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije