Politika

Dodik o odnosu prosječnih plata u Srpskoj i Federaciji "U javni prostor se šalju neistine o ekonomskom stanju Republike Srpske"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se iz FBiH često u javni eter šalju neistine o Republici Srpskoj i njenom ekonomskom stanju ali da ih u tome demantuje činjenica da je u Srpskoj prosječna plata veća od one isplaćene u FBiH.

milorad dodik predsjednik rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Često se od strane subjekata iz FBiH u javni eter šalju neistine o Republici Srpskoj i o njenom ekonomskom stanju. Pravi se lažni narativ koji je usmjeren ka tome da se Republika Srpska okleveće, predstavi lošijom i onom koja samo što nije propala – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ono što ih demantuje je samo jedan mali, ali dovoljan, uvid u statistiku i podatke objavljene od strane nadležnih, a to je da je prosječna plata u Republici Srpskoj veća od one isplaćene u FBiH.

– Dok je u Srpskoj prosječna plata za 2022. godinu iznosila 585 evra, u FBiH je ona niža i iznosila je 580 evra. Obračun je rađen po istoj metodologiji. Još jedna dobra stvar u Srpskoj – prosječna plata u januaru 2023. godine iznosila je 622 evra, dok za FBiH nema podataka o istoj – naveo je Dodik na “Tviteru”.

Pročitajte još

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije