Politika

Dodik okružen ženama na trgu “Nema izazova koji bi mogli dovesti u pitanje stabilnost Srpske” (FOTO)

Republika Srpska nema izazova koji bi mogli dovesti u pitanje njenu stabilnost, a to u ovom trenutku žele i žene, izjavio je predsjednik SNSD Milorad Dodik na Trgu Krajine u Banjaluci gdje je danas Gradski odbor ove stranke organizovao druženje sa sugrađankama.

Milorad Dodik na Trgu Krajine u Banjaluci gdje je danas Gradski odbor ove stranke organizovao druženje sa sugrađankama
FOTO: SRNA

Dodik je istakao da SNSD u praksi pokazuje da je okupljanje i učešće žena u vlasti najbolja sigurnost za dugoročnu politiku.

On je podsjetio da se posljednjih godina na visokim funkcijama u ime SNSD nalaze upravo žene – od Željke Cvijanović, koja je bila predsjednik Vlade Srpske i Republike Srpske, a trenutno je predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva BiH, do ministra finansija Zore Vidović, Srebrenke Golić koja je danas predsjedavajuća Vijeća naroda i drugih koje su obavljale važne funkcije.

– Sinergija koju imamo kao partija, zajedno sa narodom u Republici Srpskoj najbolji je mogući dokaz da Srpska dobro stoji. Ekonomski je stabilna i nema izazova koji bi mogli dovesti u pitanje njenu stabilnost. To je upravo ono što i žene žele u ovom trenutku – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da Republika Srpska i danas pokazuje sposobnost, solidarnost i spremnost da ide dalje.

Dodik je svim ženama čestitao 8. mart i poželio da njihov praznik bude što više dana u godini, da ravnopravnost, dobar život i mir budu dominantni i da to bude domonantno i u radu svih državnih institucija.

Milorad Dodik na Trgu Krajine u Banjaluci gdje je danas Gradski odbor ove stranke organizovao druženje sa sugrađankama
FOTO: SRNA
Milorad Dodik na Trgu Krajine u Banjaluci gdje je danas Gradski odbor ove stranke organizovao druženje sa sugrađankama
FOTO: SRNA
Milorad Dodik na Trgu Krajine u Banjaluci gdje je danas Gradski odbor ove stranke organizovao druženje sa sugrađankama
FOTO: SRNA

Prema njegovim riječima, shvatanje života žena najbliže je onome što SNSD radi, a to su mir, bezbjednost, okupljanje oko porodice i dragih ljudi, zdravlje i sve ono što građanima treba.

Gradski odbor SNSD organizovao je danas na Trgu Krajine u Banjaluci podjelu cvijeća sugrađankama povodom 8. marta.

Biće predložen zakon o NVO identičan američkom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će uskoro biti predložen zakon o djelovanju nevladinih organizacija i sličnih udruženja u Republici Srpskoj, koji će biti identičan američkom zakonu.

– SAD u svom zakonu strane nevladine organizacije ili one koje finansiraju stranci nazivaju stranim agentima na prostoru SAD – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će biti preuzeta terminologija, te će samo umjesto SAD pisati Republika Srpska.

Dodik je naglasio da taj zakon podrazumijeva prijavljivanje svake vrste transakcije i svakog djelovanja.

On je naveo da Fondacija Soroš ima namjeru da sjedište za Balkan, koje je bilo u Tirani, prenese u Sarajevo.

– To je očigledna namjera da se djeluje po principu na koji su naučili da destabilizuju društvo. Naravno da ćemo da se zaštitimo od toga. Soroš je ovdje neprihvatljiv, to nije dobronamjerna organizacija, već rušilačka koja želi da provede svoje rušilačke pohode, što smo gledali u nizu zemalja u svijetu – istakao je Dodik.

Pročitajte još

Predsjednik Srpske smatra da nisu adekvatne kritike koje se mogu čuti u vezi sa izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, odnosno da postoje pojedinci koji žele da za sebe kupe novinarsku zajednicu da bi je navodno zaštitili.

On je upitao gdje su bili ti slobodni novinari kada je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametao dopune Krivičnog zakonika BiH kojim se kažnjava negiranje genocida u Srebrenici i veličanje ratnih zločina.

– Gdje je slobodno novinarstvo da piše o tome? Kako je moguće da se tim zakonom kaže da ne smiješ nešto da radiš? Zašto se ne bune? Zašto ne pišete da ne može on da nameće? Imaju različite aršine prema strancima i onome što mi želimo da učinimo – konstatovao je Dodik.

On je istakao da treba obezbijediti da medijska zajednioca slobodno radi svoj posao, ali i kažnjavanje onih koji tendenciozno pokušavaju drugom da nanesu zlo, te da je spreman da sa urednicima i novinarima detaljno razgovara o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije