Kultura

(FOTO) Univerzalna priča o prijateljstvu, ljubavi, ljudima sa margine: Predstavom "Kauboji" završen takmičarski dio Festivala "Ljubica"

U Kulturnom centru Gradiška sinoć je odigrana predstava "Kauboji" Pozorišta Prijedor, posljednja od četiri takmičarske predstave na Festivalu "Ljubica".

PREDSTAVA KAUBOJI
FOTO: RTV GRADIŠKA

Predstava “Kauboji”, rađena po tekstu Saše Anočića i u režiji Davida Alića, je lokalizovana, ali univerzalna priča jer govori o prijateljstvu, ljudima sa margine, empatiji, ljubavi.

U predstavi, koja traje tri sata i igra se u dva čina, glume Željko Kasap, Dean Batoz, Darko Stojić, Srđan Knjeginjić, Marko Vukosav, Miroslav Sinkić i Tijana Nikolić.

Predstava Kauboji
FOTO: RTV GRADIŠKA
Predstava Kauboji
FOTO: RTV GRADIŠKA
Predstava Kauboji
FOTO: RTV GRADIŠKA

Glumac i direktor Pozorišta Prijedor Srđan Knjeginjić rekao je da je ovo prvi put da “Kauboje” igraju van matične kuće, te da je zadovoljan fantastičnom reakcijom publike i samom organizacijom Festivala “Ljubica” na kome su igrali i prošle godine.

Pročitajte još

Glumac Željko Kasap istakao je da rad na ovoj predstavi bio veoma zahtjevan, jer glumci moraju da znaju da sviraju, pjevaju i plešu, ali da je veliki aplauz publike najbolja nagrada za sav trud.

Drugi Festival pozorišta Republike Srpske “Ljubica”, biće završen večeras dodjelom nagrada lauretima, a u revijalnom dijelu beogradski glumci Vuk Kostić i Sloboda Mićalović odigraće predstavu “Dečije povrede”, piše RTV Gradiška.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu