Magazin

"Jednom se živi, kredit je na 12 rata" Društvene mreže se usijale zbog statusa o porodičnom ljetovanju iz ugla jednog muža

"Mama, gladan sam", "Tata hoću da skočim sa tvojih ramena", "Mužu, moj, je l si kupio lubenicu?", "Ženo, izgorio sam", "Meni se ne jede to, hoću ovo, na onoj plaži je ljepši pijesak, ajde idi po kukuruz", riječi su koje obično odjekuju plažom kada se porodično ljetuje.

"Jednom se živi, kredit je na 12 rata" Društvene mreže se usijale zbog statusa o porodičnom ljetovanju iz ugla jednog muža
FOTO: DVOGLED LIVE/TWITTER/SCREENSHOT

Upravo zato, objava unutar Fejsbuk grupe, “Grčka uživo” Andrije Ristića, postala je pravi klasični viralni hit. Naime, on je na šaljiv, duhovit i pomalo, sarkastičan način, prikazao kako izgleda porodično ljetovanje iz ugla jednog muža, pogotovu kada se radi o šopingu na ljetovanju.

Njegovu objavu od prošle godine, a koja je ponovo zaživjela na društvenim mrežama, prenosimo vam u cjelosti:

TROŠKOVI GRČKA – starter pack

Rezervoar od 60 litara 100 evrića. Mi sa službenim autima zero he, he Smještaj 50-60 evra za noć, može i manje ali je obično buvara.

Dan 1. Doručak tiropita, čokoladno mlijeko 7-8 jura, plaža frapei 8 jura (cevčiš cijeli dan), dva girosa sa pićem 10 jurića, sladoled 2-3 jura.

Dan 2. Sve isto, ku***nje na max. Jednom se živi, Ionako je kredit na 12 rata. Giros se podrazumijeva. I hadan Mythos.

Pročitajte još

Dan3. Opet sve isto, raspištoljeni. Deremo se po plažu, dovikujemo se s ostali članovi čopora. Ubacujemo pizzu i neku salatu za ručak. Op, odoše jos 15 jura. Večera giros naravno. Pršte slike na Instagram. Nei Pori forever sa sve srca.

Dan 4. Prvi znaci nervoze. Žena gunđa sto se jedu samo girosi, a taverne s ribom pune. Tebi nije jasno sta fali girosu ali ipak popuštaš. Doduše sljedeće veče. Ukupni troškovi 20 tak jurica za dan.

Dan 5. Nema doručak, kafa I ležaljke ima. Večera u riblju tavernu, na plažu, s noge u pjesak. Hobotnica I kalamari, cukini, grčka salata, domaće vino, desert. Odoše 60-70 jura.

Dan 6. Za doručak mazalice što smo ponijeli da se nađe. Ležaljke propuštamo jer je pjesak dobar za kičmu. Cijeli dan mlatimo sa onim drvenim reketima da ubijemo vrijeme. Giros nema, još nas drži hrana od sinoć. Troškovi 5 evrića za Mythos.

Dan 7. Duže spavamo pa preskačemo doručak, a ionako ne jurimo da zauzimamo ležaljke više. Kičmu sam ispravio skroz. Odmrzavaju se sarmice I pohovane šnicle (što mogu dugo da traju). Troškovi mali.

FOTO: DAFINA DOSTANIĆ/RINGIER
FOTO: DAFINA DOSTANIĆ/RINGIER

Dan 8. Sve isto. Nema više slike na Instagram. Ostaje se dugo na plažu da se uhvati zadnje sunce. Kiseli I slani se vraćamo kroz grad dok sređeni turisti idu u taverne (oni su tek u 4-5. danu) Troškovi max 10 jura.

Dan 9. Čuješ da se pominje neki šoping u Solunu. Smišljaš plan.

Dan 10. Povratak. Od rano jutro zapodevaš kavgu i svađu. Vozite se nazad, ćutite, ljuti jedan na drugog. Promašuješ Cosmos, Mega Outlet i ostale nagazne mine. Grabiš na ring roud, i tek kod linije solunskog fronta mozeš da odahneš. Otpocneš proces mirenja.

Lagana vožnja nazad uz usputna stajanja za obavljanje fizioloških potreba. Predejane promašujes naravno. History chanel.

Vi što imate djecu, računajte na krofne, kukuruz, luna park, onu ruku što izvlači glupe medvedice. Brat bratu na to ode 60-70 jura, piše Blic.

Ukoliko ideš na odmor sa ljubavnicom, sve gore napisano ne važi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije