Svijet

JEZIVO Iz jetre pacijenta IZVAĐEN NOŽ dug 20 centimetara

Tim indijskih ljekara izvadio je nož dug 20 centimetara iz jetre muškarca u Indiji.

JEZIVO Iz jetre pacijenta IZVAĐEN NOŽ dug 20 centimetara
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Operacija je trajala tri časa, a ljekari bolnice AIIMS u NJu Delhiju uspjeli su bezbjedno da izvade nož više od mjesec dana nakon što je Indijac, za kojeg se smatra da je mentalno nestabilan, progutao nož dok je pio vodu iz činije.

Dvadesetosmogodišnji Indijac iz grada Palval u indijskoj državi Harjhana bio je zavisnik od narkotika, a nož je progutao nakon što nije dobio dnevnu dozu narkotika zbog ograničenja usljed epidemije virusa korona.

Indijca su članovi njegove porodice prevezli u bolnicu sa groznicom i bolovima u stomaku, a tokom boravka u bolnici mu je pružena i psihijatrijska pomoć.

On je u plućima i jetri imao gnoj, koji je radiolog uklonio prije operacije.

Ljekari Odjeljenja za gastroenterologiju izjavili su da su u bolnici priv put imali ovakav slučaj i istakli da je muškarac živio mjesec i po nakon što je progutao nož.

Kada smo snimili rendgenski snimak, bili smo šokirani – tu je bio veliki nož. Onda nam je ispričao šta se dogodilo – izjavio je doktor N. R. Das, koji je vodio ljekarski tim tokom ove nevjerovatne operacije.

Prema riječima ljekara Dasa, nož je bio zaboden u jetru, blizu žučnog kanala i glavne arterije krvotoka i vene, javio je Sputnjik.

Das je dodao da je bilo kakva greška tokom operacije mogla dovesti do toga da pacijent iskrvari do smrti.

Prihvati notifikacije