Hronika

"KUĆA PUNA KRVI" Ispovijest mještana koji su spasli ženu koju je suprug IZBO NOŽEM

Željko N. (38) iz sela Zabrđe kod Petrovca na Mlavi uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo suprugu Aleksandru N. i teško je povrijedio.

"KUĆA PUNA KRVI" Ispovijest mještana koji su spasli ženu koju je suprug IZBO NOŽEM
FOTO: PROFIMEDIA

Nesrećnu ženu su od pomahnitalog muža spasile komšije.

 Čuli pozive u pomoć

Čuli smo da Aleksandra već duže vrijeme trpi nasilje od Željka, koji voli da popije. Kad god bi se napio, vrijeđao ju je i maltretirao, a često ju je i tukao. U četvrtak je njegovo nasilje doživjelo vrhunac. Željko i Aleksandra bili su sami kod kuće, on je valjda opet popio i počeli su da se svađaju. On je zgrabio nož i počeo da ubada ženu po tijelu. Ubo ju je osam puta – ispričale su komšije ovog bračnog para.

Komšije kažu da su čuli Aleksandrine krike.

– Kuća je bila puna krvi. Ona je kukala i dozivala pomoć. Jedan komšija je uletio unutra i spasao Aleksandru sigurne smrti. Da nije naišao, ko zna šta bi se desilo. Željko bi je sigurno dokrajčio – pričaju mještani Zabrđa i dodaju da su oni privatnim automobilom odvezli teško ranjenu Aleksandru u bolnicu.

 “Bila je polusvjesna”

– Ona je bila u polusvjenom stanju i unakažena od uboda i posjekotina. Strašno je izgledala. Nakon ukazane prve pomoći u domu zdravlja, prebačena je u Opštu bolnicu – dodaju oni.

Po prijemu Aleksandre u bolnicu, ljekari su pozvali policiju i prijavili Željka, koji je ubrzo poslije toga uhapšen.

Protiv nasilnog muža podnijeta je krivična prijava za porodično nasilje.

“Do sada nije bilo prijava”

Komšije supružnika kažu da Aleksandra i Željko važe za čudne ljude.

– Sami žive u toj kući, nemaju djecu. Aleksandri je prije nekoliko godina umro otac i od tada je nekako počela drugačije da se ponaša. Željko, s druge strane, voli alkohol i kad god popije koju čašicu više, postane agresivan. Stalno iz njihove kuće dopire svađa, a koliko znamo, Aleksandra nikad nije prijavljivala muža policiji – ispričale su komšije, piše Kurir.