Magazin

"Ljudska hrana" koja je zdrava za pse: Ove namirnice slobodno dajte svom ljubimcu (FOTO)

Veterinari uglavnom ne preporučuju da svoju hranu dijelite sa psom, ali postoje namirnice koje su potpuno neškodljive i zdrave po vašeg ljubimca.

"Ljudska hrana" koja je zdrava za pse: Ove namirnice slobodno dajte svom ljubimcu (FOTO)
FOTO: TUCSON_PRIME/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Može li moj pas to da jede? Da bismo vam pomogli da odgovorite na ovo pitanje, sastavili smo listu dozvoljene hrane za pse, a koju i mi konzumiramo. Imajte na umu da dole navedene namirnice za ljude treba psu davati kao dodatnu poslasticu pored ili kao dio uravnotežene ishrane. Dodatna hrana ne bi trebalo da čini više od 25 procenata ishrane vašeg psa.

FOTO: POTATO_CORGO/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: POTATO_CORGO/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Isprobajte jednu po jednu novu vrstu hrane kako biste bili sigurni da odgovara organizmu vašeg psa.

1. Pirinač

Pirinač je dobar izbor ukoliko je vašem psu uznemiren stomak i potreban mu je blag obrok. Postoji niz različitih vrsta pirinča. Smeđi pirinač ima malo više proteina i malo manje masti u poređenju sa bijelim pirinčem. Bijeli pirinač je lako svarljiv ugljeni hidrat koji ga čini dobrim izvorom energije i pogotovo je dobar izbor ukoliko imate starijeg psa.

2. Svježi sir

Bogat je proteinima i kalcijumom i prilično je blag; tako da može biti dobar izbor ako želite da dodate malo proteina u ishranu vašeg psa. Svježi sir je mliječni proizvod i neki psi ne podnose dobro mliječne proizvode, što treba da imate u vidu.

FOTO: BBC/TWITTER,/SCREENSHOT
FOTO: BBC/TWITTER,/SCREENSHOT

Pročitajte još

3. Grašak

Može se dodati direktno u hranu vašeg psa, zamrznut ili odmrznut. Grašak je dobar izvor vitamina B tiamina, fosfora i kalijuma.

4. Puter od kikirikija

Puter od kikirikija je zdrava poslastica sa visokim sadržajem proteina za pse. Prije nego što kupite puter od kikirikija provjerite koliko sadrži šećera, budući da šećer u određenim količinama može djelovati jako loše na zdravlje psa. Ako vaš pas ima problema sa težinom, vodite računa o učestalosti davanja putera od kikirikija jer ova ukusna poslastica ima i visok sadržaj kalorija.

5. Peršun

Dugo se smatralo da peršun može umanjiti neprijatan zadah psa, pa sljedeći put kada budete pripremali poslastice za svog psa, pokušajte da dodate nekoliko kašika sjeckanog peršuna za dodatnu aromu i boju. Peršun takođe može biti dobar izvor kalcijuma, kalijuma i beta-karotena, prenosi Magazin Novosti.

Prihvati notifikacije