Magazin

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (74): Čuda nauke

Promoteri popularne nauke, poput Ričarda Alena Milera i Dejvida Ajka, smatraju da su niskofrekventne energije formativni elementi koje kodiraju našu stvarnost kao takvu i da ljudski mozak pomoću takvih talasa stvara realni svijet u kome živimo.

Matriks
FOTO: KINOCHECK/YOUTUBE/SCREENSHOT

U paralelnom svijetu moćnih energija, u takozvanom Matriksu, ne žive ljudi, već viša bića. Karlos Kastaneda je takav svijet nazvao Svijetom čarobnjaka, a drevni toltečki narod nazivao ga je svetom Naguala.

Magovi zapadnjačkog tipa, poput Alistera Kroulija ili drugih adepata društva “Zlatna zora”, ovaj svijet su nazivali astralnim svijetom. Karl Gustav Jung je, po gnostičkim vjerovanjima, ovaj svijet nazivao Pleromom. U Makrosvijetu, Matriks, Nagual, Astral, Pleroma samo su različite imanacije drugačije viđene energije. Ljudima nije omogućeno da takve energije spoznaju do kraja, osim intuitivno ili duhovno. S druge strane, takve energije komuniciraju neprekidno s nama, kako sa našim mozgom u glavi, tako još više sa našim unutrašnjim mozgom, koji se nalazi u utrobi.

O tome pomenuti Alen Miler ima zanimljivu teoriju. Ljudski mozak nije jedini mozak koji imamo; svaki čovjek posjeduje i takozvani mozak utrobe ili enterički živčani sastav. Taj „unutrašnji“ mozak nalazi se u predjelu poznatom kao „solarni pleksus“, u spletu tkiva između želuca, jednjaka, tankog i debelog crijeva. Ovaj mozak zapravo je zadužen za funkcionisanje mikrosvijeta koji se nalazi u našoj utrobi, ali i na našoj koži. Riječ je o mreži neurona, transmitera i proteina koji regulišu naš vegetativni nervni sistem i direktno su povezani s našim mozgom u glavi. Dejvid Ajk enterički živčani sastav naziva „reptilskim mozgom“, koji je nasljeđe vanzemaljskih genskih struktura mikroorganizama koja su prije čovjeka živela na planeti Zemlji.

Energija koja se prostire kroz svemir, planetu Zemlju i čovjeka posebno komunicira i s ljudskim mozgom i s reptilskim mozgom u našoj utrobi. Ta makrokosmička božanska energija koja sadrži i zvuk i svijetlost ima izuzetno visokorazvijenu svijest koja se u svjetovima zgusnute atomske materije može ispoljavati kao genetski materijal. Geni su nosioci šifri, kodova, informacija Superorganizma, a kod ljudi složeni su u spiralnu spojenu strukturu koju nazivamo DNK. Informacije koje su kao ljudski geni upakovani u paketiće dezoksiribonukleinske kiseline, sa sadržajem za funkcionisanje živog svijeta čovjeka, prenose se preko neurotransmitera do našeg mozga u glavi, ali i do „mozga utrobe“. Mozak “utrobe” komunicira sa energijama i informacionim centrima višeg reda, koji se nalaze u univerzumu, u nekoj paralelnoj dimenziji. Ova energija ne komunicira samo s humanim ćelijama u ljudskom tijelu već mnogo više sa gostujućim mikroorganizmima.

Dr Ana Gifing otkriva da nova naučna istraživanja Mikrosvijeta ljudskog organizma donose zapanjujuće podatke, koji otkrivaju da je ljudski organizam zaista pravi eko-sistem u kom zajedno žive 30 triliona humanih ćelija, ali i 33 triliona mikrobioma, to jest mikrobakterioloških ćelija. Zapanjuje podatak da se u ljudskom tijelu nalazi svega 20.000 humanih ljudskih gena (DNK), a da se u našem organizmu nastanjuje i do 20 miliona gena mikrobioma, što vodi do zaključka da u našem tijelu nosimo 99 procenata stranog genetskog materijala.

Svako bi se zapitao čemu toliko mnogo mikrobića u tijelu domaćina čoveka, a neki od naučnika počeli su da čovjeka nazivaju „hodajućom bakterijom“ zbog nevjerovatnog broja takvih mikroorganizama koji u simbiozi žive u ljudskom tijelu. Unos energije u naš organizam, svjetlosti, zvuka, hrane i vode, značajno je ne samo za ljudski dio u nama, već i za onaj većinski, neljudski. Mikroorganizni zapravo i suštinski pokazuju koliko smo sićušni u velikom svemiru.

Oni koji još dublje prodiru u tajne strukture mikrosvijeta, atomski fizičari i hemičari, otkrivaju čudesne svjetove samo na nivou jedne ćelije u tijelu čovjeka. Otkriće Higsovog bozona, ili božanske čestice, razotkriva polako naučnim metodama tajnu stvaranja. Ova mikroenergetska čestica zvuka i svjetlosti izgleda da zaista pokreće sve u svijetu atomske materije. Ove čestice nalaze se u svim nama poznatim elementima sa Mendeljejeve tablice.

Ukoliko se govori o atomima i osnovnim formativnim elementima ljudi, nezaobilazni su vodonik, kiseonik, ugljenik i azot. Ugljenik je posebno zanimljiv kao mogući nosilac „svijesti“ i posebno kreiranih „energiona“. Transformacija ugljenika direktno je povezana s energijom svjetlosti, svijesti i energiona.

(Nastaviće se)

Raniji tekstovi:

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (61): Ajauaska

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (62): Zašto je med energetska bomba

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (63): Propolis, prirodni antibiotik

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (64): Melem za dojilje

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (65): Melem od ulja bakalara

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (66): Ljekovite rakije

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (67): Evolucija tehnika izlječenja

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (68): Naturalna magija

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (69): Medicinska magija

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (70): Od praznovjerja do farmakologije

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (71): Vasa Pelagić

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (72): Šta je virus

Magična moć minerala, biljaka i moderne medicine (73): Položaj čovjeka u makro i mikrosvijetu

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu