Zabava

"Mnogo je tuge i stradanja u svijetu" Lena Kovačević otvorila dušu, progovorila i o svom nastupu na Evroviziji

Prije nekoliko dana Lena Kovačević je objavila duet “Gorim” sa Miom Malešević. Iako u dosadašnjoj karijeri nije snimili mnogo dueta, za ovaj kaže da je u pitanju jedna posebna pjesma, kao i vrsna saradnja sa mladom koleginicom.

"Mnogo je tuge i stradanja u svijetu" Lena Kovačević otvorila dušu, progovorila i o svom nastupu na Evroviziji
FOTO: SNEŽA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Mia je jedna mlada muzičarka koja mi se mnogo dopada i glasom i držanjem, stavom, kao i slatkoćom i ljepotom. Bilo mi je drago i da sa Darkom Dimitrovim, mojim muzičkim producentom, sarađujem i na ovoj pjesmi. Vladimir Danilović je napisao odličan tekst i zaista smo uživali radeći, a prve reakcije publike iz cijelog regiona su fantastične ističe Lena Kovačević.

Pjevačica je o numeri sa kojom će se prestavljavati ove godine na Evroviziji rekla:

– Nikada ranije se nisam prijavljivala jer prosto nismo pisali pjesme tendenciozno za festival. Željela sam da se to spontano desi, ako se desi, i tako mi je Darko Dimitrov jedno veče poslao toliko neobičnu pjesmu u ovo neko teško vrijeme, u metafori značenja mog imena, kao štosa, i zaista sam onda prvi put pomislila da je ovo poruka koju bih voljela da prenesem – ispričala je ona, pa dodala šta je najviše podstaklo da učestvuje na tom takmičenju:– Dopala mi se činjenica da mogu da se pojavim onako kako to radimo i na koncertima, nepretenciozno, da akcenat bude na svirci. Mnogo će biti jasnije kada se sve postavi na scenu – rekla je pjevačica.

Lena Kovačević je ispričala i koji uspjeh smatra najdražim.

– Koncerti kroz Srbiju i region, druženje sa publikom ali i koncerti u Njemačkoj sa sjajnim simfonijskim orkestrom Josef & Friends sa kojima ću imati, Bože zdravlja, veliki koncert 3. aprila u Sharoun teatru pred hiljadu ljudi. Koncerti su srž onoga što radim. LP je takođe nešto sasvim posebno, album “Cafe” je rađen sa tako mnogo ljubavi… I naravno, nova pjesma, duet, pravi način da izađemo iz ove godine i uđemo u novu.

Ona je ispričala i po čemu pamti proslavljanje Božića iz djetinjstva:

Pročitajte još

– Pamtim ga po druženjima i mirisu snijega, običajima i tradiciji koju čuvamo bez neke lažne formalnosti. Po maminim specijalitetima i poklonima, mirisu cimeta. Apsolutno je srž Božića za mene u tom zajedničkom vremenu i u molitvi, naravno. Toliko je mnogo tuge i stradanja u svijetu, moramo zajedno da se fokusiramo da ostanemo bliski Bogu, da molimo za mirniju i stabilniju godinu, rekla je ona, pa otkrila šta očekuje u novoj godinu:

– Upravo to, da budemo u dobroj frekfenciji sa Nebom, sa sobom i našom okolinom i da budemo kreativni, da pišemo novu muziku, tome se posebno radujem! Naravno radujem se i koncertima koji me uvijek liječe, druženje sa publikom me raduje, posebno sada koncerti koji nas čekaju.

Pjevačica je progovorila i o mogućoj saradnji sa ocem:

– Voljela bih da za neke predstave o kojima pričamo možda uradim neku pjesmu ili dio muzike. Primjenjena muzika je tako fantastičan prostor muzike u kom bih voljela da se u budućnosti i više oprobam – ispričala je ona, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu