Društvo

„Niste sami, imate prijatelje“: Kompanija m:tel nastavlja s podrškom zajednici

Putem akcije „Niste sami, imate prijatelje“ m:tel je nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje.

Donacija kompanije M:tel za Specijalnu bolnicu za hroničnu psihijatriju u Modriči
FOTO: M:TEL

Ovoga puta, donacijama su pomogli bolnici, međunarodnom udruženju djece s posebnim potrebama, kao i opremanju jednog dnevnog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.

Predstavnici kompanije m:tel su 6. aprila ove godine posjetili Specijalnu bolnicu za hroničnu psihijatriju u Modriči, kako bi ovoj ustanovi uručili donaciju za koju iz ustanove navode da bi pacijentima pomogla da bolnicu prilagode ugođaju porodične zajednice. Riječ je o novom televizoru koji će zamijeniti jedan od starih i dotrajalih takvih uređaja u bolnici.

Direktor Specijalne bolnice u Modriči, Siniša Nikić, ovom prilikom je izrazio svoju zahvalnost kompaniji m:tel kako na konkretnoj donaciji, tako i na činjenici da ona ima sluha za probleme i ove kategorije društva, koja je često na marginama, naglasivši da ova bolnica pacijente zbrinjava i liječi više od 60 godina.

– Ovo je još jedna potvrda da oni kojima je pomoć potrebna zaista nisu sami i da imaju odanog i dobrog prijatelja – rekla je Sandra Stanić, glavni saradnik za društvenu odgovornost kompanije m:tel, koja je i uručila televizor direktoru ove ustanove.

Donacija kompanije M:tel za Specijalnu bolnicu za hroničnu psihijatriju u Modriči
FOTO: M:TEL

U nizu donacija za one kojima je pomoć neophodna, kompanija m:tel je obezbijedila dio sredstava za organizaciju trećeg međunarodnog druženja djece sa posebnim potrebama i njihovih roditelja pod nazivom „Svi smo mi dio vas“. Ovo druženje organizuje Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, a ove godine biće održano 22. i 23. aprila. Po najavama, ovu manifestaciju će posjetiti oko 3.000 porodica koje pripadaju navedenoj kategoriji, što je najveći takav skup koji je u Evropi ikada održan.

Kako bi pomogao djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Kosovske Mitrovice, m:tel je donirao sredstva za ugradnju lifta i opremanje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u ovom gradu. Ovaj projekat započet je još 2019. godine, a ovo će biti prvi objekat ovakve vrste za djecu i mlade na Kosovu i Metohiji.

„Niste sami, imate prijatelje“, slogan je koji kompanija m:tel zaista živi.

F.T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije