Politika

PODNOSE NAJVEĆI TERET PANDEMIJE Ivić: Povećati plate zdravstvenim radnicima

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Repubike Srpske Duško Ivić rekao je danas da će ovaj klub pokrenuti inicijativu za rebalans budžeta Srpske za 2021. godinu radi pomoći građanima Srpske u borbi protiv virusa korona.

PODNOSE NAJVEĆI TERET PANDEMIJE Ivić: Povećati plate zdravstvenim radnicima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Duško Ivić

Ivić je rekao da najveći teret u borbi protiv pandemije virusa korona podnose zdravstveni radnici zbog čega će Klub poslanika DNS-a tražiti da se obezbijede sredstva za povećanje njihovih plata.

– Tražićemo i da se obezbijede sredstva svim privrednim subjektima i radnicima u ugostiteljstvu i turizmu čije je poslovanje ugroženo pandemijom i administrativnim mjerama koje je uveo Republički štab za vanredne situacije – rekao je Ivić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da će biti zatraženo da se obezbijedi i po 1.000 KM za svako novorođeno dijete, a majkama sa troje i više djece redovna mjesečna primanja, demobilisanim borcima jednokratna pomoć po 200 KM, a za studente da se obezbijedi besplatno studiranje i smještaj tokom pandemije virusa korona.

Pročitajte još

Ivić je naveo da DNS traži i da se pomogne svim građanima Srpske isplatom po 100 KM, kao što je to uradila Srbija.

Govoreći o odluci Slavka Gligorića da napusti Klub poslanika DNS-a, Ivić je rekao da je predsjednik stranke Nenad Nešić poslije ponovljenih izbora u Doboju održao sastanak sa gradskim odborom stranke i rekao da je nezadovoljan rezultatom, te da se u Doboju mora nešto mijenjati.

– Gligorić je to shvatio da će biti zamijenjen i zbog toga je reagovao. Želimo mu sve najbolje u daljoj političkoj karijeri, odlično smo sarađivali i žao nam je što je do ovoga došlo. Mislim da je on član DNS-a i da će to ostati. Sad je nazavisni poslanik, pa ćemo razgovarati dalje, eventualno da se Gligorić vrati u Klub poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini – rekao je Ivić.

Prihvati notifikacije