Digitalna Srpska

Predstavljene nove funkcije: Evo koje sve nove opcije sada posjeduje ČetGPT

OpenAI nastavlja s nadogradnjama svojeg ČetGPT, u nadi da će ostati dominantan AI sistem, bilo da je riječ o stvaranju slika, jezičnom modelu, ili ipak o multimodalnom radu vještačke inteligencije, koji kombinuje više različitih sistema i modela.

Četbot
FOTO: WU HAO/EPA

Ove sedmice predstavljene su nove funkcije, pa sada ČetGPT “vidi, čuje i priča”, kako su to njegovi kreatori opisali. Pojednostavljeno, ČetGPT sada može uzeti fotografiju i prepoznati njen sadržaj, pa o njoj voditi razgovor, analizirati je, OCR pročitati tekst s nje, ili pak skicu aplikacije ili veb stranice pretvoriti u programski kod.

U stanju je rješavati matematičke zadatke, rješavati logičke probleme i obavljati kompleksne zadatke, sve uzevši grafički format kao prompt. Izgovaranje promptova je po novome moguće i izgovoriti, pa dobiti odgovor glasom, prirodnim jezikom, što će biti uskoro dostupno svim korisnicima službene aplikacije na iOS i Androidu.

Pročitajte još

Međutim, sve do sada navedene nove funkcije biće (barem u početku) rezervisane za pretplatnike. Oni koji plaćaju ChatGPT Plus ili Enterprise pristup, dobiće ih u narednim sedmicama. Iz OpenAI poručuju da je ova multimodalnost još jedan korak prema opštoj vještačkoj inteligenciji (AGI), pa će tome pristupiti posebno oprezno te sa sigurnošću na umu.

Dodavanje novih značajki biće postepeno, a posebno će se voditi računa o tome da u domenu slikovnih sadržaja, kako bi se AI sistem ponašao odgovorno, bez obzira na to kakav mu se sadržaj ponudi na analizu, piše Bljesak.info.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije