Digitalna Srpska

Nova opcija na ČetGPT: U potrazi za odgovorima na pitanja korisnika moći će da pretražuje internet

Nakon vijesti da ČetGPT uskoro dobija funkcije zahvaljujući kojima će moći da "čuje, vidi i govori", stigla je i vijest da u potrazi za odgovorima na pitanja korisnika može da pozove internet u pomoć.

Nova opcija na ČetGPT: U potrazi za odgovorima na pitanja korisnika moći će da pretražuje internet
FOTO: WU HAO/EPA

Korisnici će dakle moći da razgovaraju s ovim botom, te da od njega zatraže da analizira slike koje otpreme u sistem. Pored toga ČetGPT dobija još jednu veliku nadogradnju mogućnost da pretražuje internet kako bi korisnicima pružio odgovore, ali i izvore iz kojih je do njih došao.

ČetGPT sve do sada nije bio povezan s internetom, pa je odgovore davao na osnovu podataka iz kojih je učio od 2021. godine. Tako nije imao odgovore na sva pitanja, jer o novijim dešavanjima ništa nije mogao da zna. To se sada mijenja

Nova funkcija je “”Browse with Bing”, a u početku će biti dostupna onima koji Četbot plaćaju. Iz kompanije obećavaju da će kasnije stići do svih. Funkcionisaće slično kao Bard – Četbot kojeg je kompanija Gugl prvi put predstavila u martu 2023. godine. OpenAI dakle želi svoje mjesto na tržištu koje većinski pripada ovom gigantu.

Pročitajte još

Postoje određene brige oko bezbjednosti u pristupanju informacijama u realnom vremenu, jer bot vrlo lako može da se zakači za “loš materijal”, netačne i štetne izvore. Korisnici će pored toga Bing ekstenziji morati da odobre pristup istoriji razgovora s ChatGPT, što je takođe problem. Ili bi mogao da bude.

Eksperti podsjećaju da AI sistemi i chatbotovi nisu imuni na predrasude, rasizam, rodnu diskriminaciju, a iz jednostavnog razloga – učili su iz onoga što su dobili od ljudi, PC Press.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije