Banjaluka

"Promocija zdravih stilova života" Na Banj brdu se obilježava Svjetski dan srca

Fondacija "Zdravlje i srce" će sutra u 15 časova, na Banj Brdu u Banjaluci obilježiti Svjetski dan srca. 

"Promocija zdravih stilova života" Na Banj brdu se obilježava Svjetski dan srca
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ova fondacija kao punopravan član Evropske mreže za srce i Svjetske Federacije za srce, svake godine u Banjaluci obilježava Svjetski dan srca, u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Medicinskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta, JZU,,Dom zdravlja” u Banjaluci, te u partnerstvu s Gradom Banjaluka.

Ove godine se nastavlja realizacija projekta Promocija značaja fizičke aktivnosti u okviru koga se promovišu zdrave životne navike i organizuju edukativne aktivnosti o značaju redovne fizičke aktivnosti. U cilju promocije fizičke aktivnosti u Banjaluci je određena Staza zdravlja na Banj Brdu, te na istoj postavljena tabla u okviru navedenog projekta. Ovogodišnji Svjetski dan srca ima za temu „Koristi srce za povezivanje“ s ciljem da se da se svi potrude da uvedu promjene koje vode ka zdravijem srcu.

-Pozivamo Vas da budete na stazi zdravlja na Banj Brdu, učestvujete u šetnji i na taj način date doprinos promociji zdravih stilova života – poručuju iz fondacije “Zdravlja i srce”.

Prihvati notifikacije