Zabava

"Pusti me, bolan, ja ovako vozim 10 godina" Zbog rasprave čovjeka iz BiH sa policajcem u Australiji mnogi PLAČU OD SMIJEHA (VIDEO)

Muškarac iz Bosne i Hercegovine, postao je pravi globalni hit na društvenim mrežama nakon što se pojavio snimak sa jedne australijske televizije, a na kojem se vidi kako ga policajac isključuje iz saobraćaja.

Čovjek se raspravlja sa policajcem
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

Tom prilikom saznao je da on ne samo da nema odgovarajuću kacigu, već ni registraciju, pa ni dozvolu.

Snimak zaustavljanja Husa Sidrana, kako glasi ime muškarca iz Bosne i Hercegovine, koji živi i radi u Australiji, objavljen je prije dvije godine, kada je ga je policija zasutavila tokom rutinske kontrole.

Tom prilike zbog niza prekršaja, Huso je na kraju kažnjen sa 295 dolara novčane kazne i tri kaznena boda zbog nenošenja kacige.

Usljed komunikacije i prekršaja, snimak je postao viralan na globalnom nivou, zahvaljujući TikToku i Jutjubu.

“To nije kaciga za motor”

Ipak, ono što je svima upalo u oči jeste njegovo ponašanje tokom razgovora sa policajcem po imenu Deni.

Naime, Huso je probao da se izvuče na kuknjavu, pričajući mješavinom srpkog i engleskog jezika. Nažalost, ta taktika mu nije prošla.

– Kuda idete, gospodine? Da li imate dozvolu?

– Nemam dozvolu, neregistrovan je.

– Zašto onda vozite? I šta vam je to na glavi, šta je to? To nije kaciga za motor već za bicikl. Mogu li da vidim? Pogledajte ovo. Ako padnete, samo će skliznuti dole. Šta ćemo onda da radimo? To vas neće zaštiti, jel tako?

Dok je policajac pričao, Huso je pokušao da upali motor i ode, ali…

– Huso, ne idite nigdje. Parkirajte skuter pored, ne možete da se krećete. Sačekajte trenutak, govorim vam. Molim vas, dajte mi dokumenta.

U tom trenutku, policajac je pozvao nekoga da mu pomogne oko konverzacije sa Husom.

Kada mu je konačno objasnio da je u prekršaju, muškarac iz BiH nije imao kud, te je počeo da objašnjava kako motor vozi tako godinama, kako ga bole noge, te i da je krenuo u šoping.

Na kraju, otišli su i do Husove kuće.

“Pusti me bolan u p***u materinu”

Pročitajte još

Kada je saznao šta ga čeka, Huso je još jednom pokušao da smekša policiju da ne dobije veliku kaznu, objašnjavajući da tako vozi godinama, pokazujući dokumentaciju koju je posedovao.

– Ja sam Huso Sidran, iz Hercegovine, iz Bosne…. Ma daj, bolan, pusti me u pi**u materinu. Ja ovako vozim deset godina, petnaest godina!

Ipak, kada je vidio dokumenta, policajac mu je objasnio da mu i u dokumentima piše kako za vozilo koje se kreće 80 na sat, iako je Huso tvrdio da ne prelazi 30 km/h, potrebna odgovarajuća dozvola, pa i kaciga.

– Petnaest godina? Više to nećete raditi – rekao je.

Na kraju, Huso je kažnjen novčanom kaznom od 295 dolara, kao i sa oduzimanjem tri boda zbog vožnje bez kacige, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije