Magazin

S OVNOM STRASTI NE NEDOSTAJE Kako osvojiti i voljeti najvatreniji horoskopski znak

Ovan traži duboku, predanu vezu, ali svoje srce neće dati bilo kome.

Horoskop
FOTO: SHUTTERSTOCK

Saznajte što impulsivni, strastveni i nepredvidljivi ovan traži u ljubavi i kako osvojiti najvatreniji horoskopski znak.

Šta ovan treba

Impulsivnom i nesputanom ovnu u ljubavnoj vezi potrebni su uzbuđenje i spontanost, a partnera će obasipati ljubavlju i pažnjom.

Treba partnera jednako strastvenog prema životu te jednako tvrdoglavog.

Da bi bio zadovoljan u ljubavnom životu, ovan treba uravnoteženi život između stimulacije i uzbuđenja, discipline i obožavanja. Ovnovi izuzetno vole i cijene slobodu, ali ne i osjećaj usamljenosti.

Ovan traži duboku, predanu vezu, ali svoje srce neće dati bilo kome

Kompatibilnost s drugim znakovima

Ovnovi su najkompatibilniji s drugim vatrenim znakovima, lavom i strijelcem, jer ti znakovi razumiju ovnovu prirodu s obzirom na to da su slični. Impulzivni su te znaju biti brutalno iskreni, a nije neobično da ovna iznenadi saznanje da je svojom ljutnjom nekoga povrijedio, jer gunđati zbog onoga što ne valja ovnovi smatraju sasvim normalnim.

Senzibilniji znakovi, poput riba i raka, ovna mogu doživjeti i kao ne baš empatičnu osobu. Blizanci i vodenjaci dijele osjećaj slobode s ovnom pa i taj odnos može biti ugodan, a ovna znaju privući i vaga i bik koji će znati izvući na površinu ovnovu mekšu stranu.

Sitnice koje su mu važne

Ovan ima srce ratnika, ali u isto vrijeme i nevine duše. Vizualni podražaji njihova su “slabost”, poput odjeće i drugih stvari koje imaju veze s izgledom. Osim što cijeni direktnu i iskrenu komunikaciju, ovan želi da osoba s kojom je u ljubavnom odnosu uvijek izgleda pristojno.

Ovnovi nisu skloni osuđivanju, samo žele osjetiti zadovoljstvo znajući da i druga osoba zna cijeniti sitnice.

Pročitajte još

Avanturisti u krevetu

U vođenju ljubavi se oslikava avanturistički duh ovna – ovaj znak obožava isprobavati nove poze i nova mjesta za vođenje ljubavi. Strastveni ovnovi vole spontanost i iznenađenja. U ljubavnim igricama vole preuzeti inicijativu i zavesti drugu stranu, a isto tako vole da je po njihovu te prepiranja i svađice doživljavaju kao predigru. Romantika ovnovima nije nužna, ali partnerova pažnja itekako jest.

Direktnost

Ovan će biti spreman boriti se za voljenu osobu, ali do određene granice. Ako se osoba predugo drži nedostižnom i neosvojivom, ovan će odustati jer želi sačuvati svoje dostojanstvo.

Pokušati kontrolisati ovna pokazaće se kao loš potez jer ovnovima je sloboda važnija od ičega. U prirodi im je da vode glavnu riječ.

Takođe ne vole igrice pogađanja, bilo da druga osoba pokušava manipulirasati njima da rade ono što želi ili da skriva nešto – oni će takve namjere vrlo brzo prokljuviti.

Žude za ljubavlju, ali u tišini

Slobodan ovan nikada neće direktno govoriti o tome da traži ljubav. Ono što se vidi na njihovom licu možda nije u skladu s onime što mu je u srcu. Upoznavanje ovna može biti putovanje puno pustolovina i uzbuđenja. Kada mu kažete da ga želite bolje upoznati, ovan će možda popustiti svoj gard i dopustiti da ga se osvoji.

Djela, ne riječi

Sva tri vatrena horoskopska znaka (a ovan je najvatreniji među njima), do neke su mjere egocentrična i sebična. Komunikacija s ovnom može biti teška zbog nedostatka empatije u njihovoj osobnosti, ali i zato što će ovan djela uvijek cijeniti više od riječi.

Ispod glasne, agresivne, dominantne ličnosti, u ovnu se krije ogromno srce koje se lako može slomiti. Ljudi često misle da je ovna nemoguće povrijediti, ali to je zato što taj ponosni znak zna dobro sakriti svoje osjećaje. Kada prolazi kroz prekid ljubavne veze, ovan će rijetko pokazati koliko pati. Ovan možda na van djeluje grubo, ali iznutra je poput mekanog, maznog medvjedića, prenosi zadovoljna.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije