Politika

"Šta je sa ostalim funkcionerima širom Srpske" Trivićeva o odluci Gradskog odbora SNSD Bijeljina da UKINU DUPLE FUNKCIJE svojim članovima

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, poručila je da odluka Gradskog odbora SNSD Bijeljina da se njihovi funkcioneri odreknu duplih funkcija nije iskrena, već da je riječ o pokušaju dodvoravanja biračima pred naredne lokalne izbore.

jelena trivić narodni front
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ako će se sve svesti samo na Bijeljinu, kako kaže Trivićeva, to je samo „kap u moru“ višestrukih funkcija koje imaju članovi SNSD širom Republike Srpske.

– Višestrukih funkcija će se možda odreći funckioneri iz Bijeljine, ali njih nema mnogo. Šta je sa ostalim funkcionerima širom Republike Srpske? Nije riječ samo o duplim funkcijama, jer imate članova SNSD koji primaju po 5-6 naknada iz raznih angažmana, od  upravnih odbora i nadzornih odbora pa do raznih komsija – kaže Trivićeva za Srpskainfo.

Dodvoravanje biračima

Dodaje da se Gradski odbor SNSD Bijeljina pokušava dodvoriti biračima pred predstojeće izbore jer su svjesni da stoje loše kod građana. I ne samo SNSD, kako ističe Trivićeva, već i njihovi koalicioni partneri, koji su podržali neuspjeli opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

– Tako pokušavaju na neki način da kažu kako oni prave neke iskorake. Njih je i gradonačelnik Petrović prozivao za te višestruke funkcije, pa se sada pokušavaju predstaviti u nekom boljem svjetlu. Međutim, ponavljam, ako će se to svesti na par funkcionera iz Bijeljine, to je samo kap u moru ostalih koji imaju višestruke funkcije – kategorična je Trivićeva.

Pročitajte još

Podsjećamo, Gradski odbor SNSD Bijeljina danas je donio odluku da odbornici te stranke, koji su i direktori, vrate odborničke mandate stranci.

Dodik odustao od obećanja

Odbornici će mandat vratiti stranci odmah nakon sjednice Skupštine grada na kojoj će biti razmatran budžet za narednu godinu. Usvojena je i odluka da direktori iz reda SNSD Bijeljina koji su i članovi nekog Upravnog ili Nadzornog odbora odmah stranci vrate mandat na članstvo u tim odborima.

Iz bijeljinskog SNSD je saopšteno da isto važi i za šefove, odnosno rukovodioce područnih kancelarija u Bijeljini.

Ova odluka dolazi godinu dana nakon što je lider SNSD Milorad Dodik u više navrata obećao da će stati u kraj duplim funkcionerima u stranci. Njegov prijedlog je, međutim, tada naišao na otpor pojedinih visokih funkcionera stranke, pa je Dodik odustao od te ideje.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije