Magazin

STRAŠAN JE KAD GA VIDIŠ Pas Kenzo ima 3 godine, a težak je nevjerovatnih 85 kilograma (VIDEO)

Džamal Mija iz istočnog Londona, 2020. godine usvojio je psa Kenza centralnoazijskog ovčara, nakon što ga je napustio bivši vlasnik kada je uvidio da je pas bio prevelik, čak i kao štene.

STRAŠAN JE KAD GA VIDIŠ Pas Kenzo ima 3 godine, a težak je nevjerovatnih 85 kilograma (VIDEO)
FOTO: ADA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Vidjeli smo ga i pomislili, Bože, pas je toliko velik, a još uvijek je štene, šta će biti kad poraste?”, rekao je Džamal ne sluteći da će u budućnosti njegovu porodicu čuvati pravi džinovski pas.

Pas Kenzo, centralnoazijski ovčar ima tri godine, visok je nešto više od 180 cm kada stoji na svojim zadnjim nogama, a težak je 85 kilograma. Što bi značilo da je on prosječne težine odraslog muškarca.

– Želio sam da imamo ovakvog porodičnog psa. Samo tako sam mogao da razbijem postojeće predrasude o džinovskim rasama, kaže Džamal i dodaje da je Kenzo, uprkos veličini, zaista prijateljski raspoložen prema drugim psima i ljudima koje poznaje.

Briga o Kenzu ima visoku cijenu

Ovaj pas dnevno pojede skoro dva i po kilograma sirovog mesa. Godišnje na hranu njegov vlasnik potroši oko 1.200 funti! A kada je u pitanju sam prostor za njegovo kretanje, Džamal je bio primoran da preuredi svoju kuću.

Morao je da postavi gvozdenu kapiju kako pas ne bi srušio postojeću ogradu u bašti. Džamal ​​je takođe morao da unajmi profesionalnog trenera pasa da ga uslovi da prihvati život u kući.

Reakcija ljudi

Prolaznici se često šokiraju kada vide Kenza i prelaze na drugu stranu ulice kako bi izbjegli da prođu pored ogromnog psa.

Pročitajte još

– Neki ljudi se uplaše kad ga vide i brzo prelaze ulicu, dok drugi zastanu kako bi ga pomazili. Pitaju me šta je Kenzo: je li to pas, poni ili lav?”, kaže Džamal koji kroz smijeh koji se prisjeća i rekacije njegovih kćerki koje su se u početku plašile Kenza.

– Moje kćerke su ga se u početku plašile zbog njegove veličine. Ali poslije nekoliko šetnji navikli su se na njega. On zna da su moje kćerke, tako da je sada njihov prirodni zaštitnik, rekao je Džamal.

Iako je Džamal upozoren centralnoazijski ovčari nisu pas za vlasnika početnika, on kaže da je štene najbolji dodatak koji je njegova porodica mogla da traži.

– Želio sam da bude prijateljski porodični pas i da razbijem stigmu oko velikih pasa poput njega, zaključio je Džamal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije