Digitalna Srpska

Upitna budućnost kol centara: Vještačka inteligencija obavlja 1.700 razgovora u minuti

Jedna od vrućih tema današnjice je ona hoće li vještačka inteligencija zamijeniti ljude.

Vještačka inteligencija četgpt
FOTO: WU HAO/EPA

Kol centar u češkom Pragu među prvima je kroz svoj komunikacijski sistem uveo vještačku inteligenciju u svoju platformu. Daktela četbot može obavljati čak 1.700 razgovora u minuti i još mnogo toga.

Daktela četbot predstavlja posljednji korak evolucije u interakciji s klijentima. Pamti kontekst interakcije, omogućavajući tako korisnicima da lakše i brže pronađu odgovore na složena pitanja, piše RTS.

Sve to utemeljeno je na naprednoj vještačkoj inteligenciji koja može odgovoriti na širok spektar pitanja, bilo da se radi o osnovnim informacijama o poslovanju ili o konkretnim pitanjima o proizvodima ili uslugama, na bilo kojem jeziku.

– Naravno da je vještačka inteligencija trenutno u žiži i da može odlično obavljati mnoge zadatke, možda i bolje nego ljudi. Ali mnoge zadatke i nije moguće obaviti uz pomoć vještačke inteligencije. Trenutno je ona idealna za neke jednostavne zadatke, koji već imaju neke strukturu jer joj možete reći kako je struktura pripremljena za neki posao i onda ona to može brže riješiti, a to nije slučaj s ljudima – kaže stručnjak Ričard Bar.

Pročitajte još

Prva implementirana funkcionalnost je sumiranje komunikacijske niti što omogućava korisniku da u nekoliko tačaka sazna o čemu se radi u komunikaciji između agenta i kupca.

Novo rješenje uklanja potrebu za čitanjem svih elektronskih poruka i drugih tekstualnih komunikacija koje se nalaze u niti. ČetGPT značajno ubrzava orijentaciju u sistemu, pogotovo u popisima pojedinačnih zahtjeva kupaca, a agentu omogućava brz pregled istorije korisnika tokom direktne komunikacije s njim.

– Sada imamo četbotove, vojsbotove i možda mejlbotove koji su takođe kanali komunikacije koji se često koriste u obavljanju jednostavnih procesa ili zadataka. Ono što je zaista savršeno je to što oni rade 24/7. Ne morate ih iznova i dugo obučavati kao zaposlenike, jednom kad neko da otkaz. Ne morate iz učiti kako da rade, kako da koriste vaš sistem. Jednom kad naučite bota da riješi problem, on će to bilo kada obaviti savršeno jer je nemoguće da napravi grešku – kaže Bar.

Botovi su korisni bilo kojoj kompaniji koja ima, na primjer, više od 10 zaposlenih jer s toliko osoba postoji ogromna količina komunikacije koju treba pokriti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije