Politika

"Važan i produktivan sastanak" Nakon Vučićevog susreta sa Hilom i Marfijem oglasili se i iz američke ambasade u BiH (FOTO)

Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Bosni i Hercegovini su se danas sastali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić sa Hilom i Marfijem
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Prema objavi ambasade na Tviteru “složili su se oko važnosti podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH”, prenosi Bosnainfo.

– Produktivan sastanak sa predsjednikom Vučićem i ambasadorom Marfijem o izgledima za EU i regionalnoj dinamici na Zapadnom Balkanu. Svi smo se složili oko važnosti podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH i funkcionalnim institucijama na državnom nivou -objavio je američki ambassador Kristofer Hil na Tviteru, što je prenijela i američka ambasada u BiH.

Američka ambasada u Sarajevu je navela da je u pitanju bio “važan sastanak o regionalnoj stabilnosti, sa fokusom na suverenitet BiH, teritorijalni integritet i funkcionalne institucije na državnom nivou”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije