Hronika

(VIDEO) SKUPO GA KOŠTALA IZJAVA Zapaljena kuća srpskog plaćenika u Rusiji

U Rusiji su nepoznate osobe zapalile kuću Dejana Berića, srpskog plaćenika u ruskoj vojsci.

dejan berić
FOTO: DEJAN BERIĆ/YOUTUBE/SCREENSHOT

Vijest dolazi mjesec i po dana nakon što je uputio kritike na račun ruskih komandanata zbog lošeg tretmana srpskih državljana koji se bore na okupiranim teritorijama Ukrajine.

Kako javljaju lokalni mediji, Berić i njegova supruga su bili odsutni i nisu povrijeđeni, a cijela kuća je izgorjela do temelja.

Njegov prijatelj je navodno bio u Berićevoj kući u trenutku incidenta i čuo je zvuk razbijenog stakla. Utrčao je u sobu i vidio krevet, zavjese i plafon u plamenu, kako se navodi.

Pročitajte još

Istovremeno, prema riječima komšija, zapalila se i kuća za goste u blizini. Očevici su javili da je kuća vjerovatno zasuta Molotovljevim koktelima.

Berić je prethodno je bio i u centru skandala – nakon izjave da su Srbi koji su učestvovali u ratu protiv Ukrajine bili loše tretirani u Rusiji.

Naime, srpski “snajperista” Berić (poznat i kao “Deki“) – koji se navodno bori sa ruskim snagama u Ukrajini od početka ruske agresije na Ukrajinu 2014. godine, vrši regrutaciju ruskih plaćenika u Srbiji i postao je član Putinovog izbornog tima – objavio je video apel 8. januara u kome je optužio vojne komandante ruskog 119. gardijskog vazdušno-desantnog (VDV) puka (106. gardijska VDV divizija) za maltretiranje srpskih plaćenika u odredu „Vukovi“ (Volki). Prijetnje stalno stižu kada se čovjek bavi ono čime se ja bavim. Kada se ne boji da u lice kaže mnoge stvari koje se drugi boje da izgovore – rekao je medijima Berić nakon paljenja njegove kuće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije