Digitalna Srpska

Vještačka inteligencija na Jutjub platformi: Na ovaj način se tretira muzika generisana AI

Jutjub je u partnerstvu sa izdavačkim kućama kako bi uspostavio pravila za način na koji se muzika generisana vještačkom inteligencijom tretira na svojoj platformi, uključujući mogućnosti monetizacije i za kompanije i za kreatore.

Vještačka inteligencija na Jutjub platformi: Na ovaj način se tretira muzika generisana AI
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Platforma je u postu na blogu rekla da će investirati u izgradnju svog sistema za upravljanje pravima Content ID, ažurirati svoje politike otpremanju manipulisanog sadržaja i primjeniti generativne AI alate kako bi pomogla u otkrivanju video zapisa koji krše njena pravila.

-Generativni sistemi vještačke inteligencije mogu da pojačaju trenutne izazove kao što su zloupotreba žiga i autorskih prava, dezinformacije, neželjena pošta i još mnogo toga – rekao je izvršni direktor Jutjub Neal Mohan. 

Pročitajte još

– Ali AI se takođe može koristiti za identifikaciju ove vrste sadržaja, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u tehnologiju koju pokreće vještačka inteligencija koja nam pomaže da zaštitimo našu zajednicu gledalaca, kreatora, umjetnika i tekstopisaca – naveo je on.

Jutjub još nije objavio nikakve detalje o tome šta će ove nove investicije biti osim obećanja balansiranja zaštite prava sa inovacijama koje predvode kreatori, uključujući pronalaženje načina za monetizaciju sadržaja generisanog vještačkom inteligencijom.

Dio Jutjub plana je partnerstvo sa “Universal Music Group” (UMG) — jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu – za stvaranje muzičkog inkubatora AI, u suštini grupe muzičara koji će “pomagati u prikupljanju uvida o generativnim eksperimentima i istraživanju vještačke inteligencije” na platformi.

Pjesma koju je generisala vještačka inteligencija, “Heart On My Sleeve”, postala je viralna na Tiktoku u aprilu, sa vokalom koji je zvučao kao Drake i The Weeknd, prenosi CdM.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije