Politika

Borenović osudio vandalski čin: Moraju se otkriti odgovorni za devastaciju Saborne crkve u Mostaru

Predsjednik PDP Branislav Borenović osudio je vandalski čin devastacije Saborne crkve u Mostaru i pozvao nadležne da ozbiljno pristupe otkrivanju počinilaca tog razbojničkog djela.

Borenović osudio vandalski čin: Moraju se otkriti odgovorni za devastaciju Saborne crkve u Mostaru
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Protiče drugi dan od vandalskog čina devastacije Saborne crkve u Mostaru, a počinioci ovog anticivilizacijskog djela nisu otkriveni, što je nedopustivo ako uzmemo u obzir da je ovaj hram, koji je i spomenik kulture, meta učestalih vandalskih napada i morao je biti pod posebnom zaštitom, rekao Borenović.

Borenović je istakao da je skrnavljenje pravoslavnih svetinja u Federaciji BiH, nažalost, već dugo praksa u tom dijelu BiH, saopšteno je iz PDP.

Pročitajte još

– Uz osudu ovog vandalskog čina, izražavam podršku sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima u Mostaru, te pozivam nadležne da ozbiljno pristupe otkrivanju počinilaca ovog razbojničkog djela, ali i da se uhvate u koštac sa problemom učestalih napada na pravoslavne vjerske objekte u FBiH – poručio je Borenović.

Saborni hram Svete Trojice u Mostaru u noći između utorka i srijede, 6. na 7. decembar, opljačkan je, devastiran i pokidani su svi kablovi od električne energije.

Ovo je 10. put ove godine da je opljačkan ovaj hram.

Prihvati notifikacije